2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Radar

Radar - Mit csinál a bűnügyi nyelvész?

Hogyan elemeznek egy írást vagy egy hangfelvételt a nyomozói munka során? Mi a feladata egy bűnügyi nyelvésznek? Stábunk ennek járt utána. Interjút készíthettünk Ránki Sárával, aki megfejtette Vizoviczki László bűnszervezetének titkos nyelvezetét, és elemezte a Gyárfás Tamás valamint Portik Tamás közötti beszélgetéseket is.

  • Radar - Mit csinál a bűnügyi nyelvész?

Ránki Sára bűnügyi nyelvész,a rendőrség első profilalkotással foglalkozó csoportjának tagja. Sokunknak nem meglepő módon csak sejtései vannak arról, mit is csinál a rendőrség kötelékében. Erről beszélgettünk vele.

Ránki Sárának a Vizoviczki-ügy vizsgálatának egyik legnagyobb tanulsága, hogy a titkos nyelv megalkotása és használata nincs összefüggésben az iskolai végzettséggel.

A Vizoviczki-birodalomban nem voltak a szórakozóhelyeken pénztárgépek, a pénzmozgást papíron, saját tikos nyelvükön és rajzokkal vezették le.

Kirendelt eseti szakértőként Ránki Sára és kollégái elemezték azt a sok sok órányi hangfelvételt, amin Gyárfás Tamás és Portik Tamás beszélgetései hallhatók, és amelyek a Fenyő-gyilkosság jelenleg is folyó perének bizonyítékai. Póta Péter bíró 17 kérdést tett fel a nyelvészeknek a hanganyagokkal kapcsolatban. Egy folyamatban lévő büntetőügyben nyílván sokmindenről nem lehet beszélni.

 

További epizódok

Radar - A szüreti időszak egyik veszélye

Radar - A szüreti időszak egyik veszélye

A mustgázzal kapcsolatos balesetek megelőzése érdekében szervezett gyakorlatot a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Egerben. 2023. szeptember 21.
Radar - Koreai kultúra az Erkelben

Radar - Koreai kultúra az Erkelben

A Nemzeti Gugak Központ előadóművészei tánccal, énekkel és hangszerekkel egy 90 perces előadás során engednek betekintést a koreai történelembe. Stábunk a főpróbán leste a meg a készülő produkciót. 2023. szeptember 21.
Radar - Szellem a fazékból

Radar - Szellem a fazékból

Húsz magyar író és költő étkezési szokásait és izgalmas gasztrotörténeteit ismerhetjük meg Vinkó József, a Magyar Konyha főszerkesztőjének új, Szellem a fazékból című kötetéből. 2023. szeptember 21.

Legfrissebb híreink

Radar - Kincs a föld alatt

Radar - Kincs a föld alatt

A szarvasgomba sokféle földalatti gomba gyűjtőneve. Ritka és értékes csemegének számít a gasztronómiai különlegességek világában. A föld kenyere, ahogy egykor nevezték. Ulrich József és családja több mint 20 éve fedezték fel a föld alatt rejlő kincset.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Újabb rendőrgyilkosság

Radar - Újabb rendőrgyilkosság

A Terrorelhárítási központ egy előre eltervezett bűnügyi feladat miatt vonult a helyszínre. A férfi ekkor robbantotta fel magát, a másik áldozat a TEK egyik kommandósa.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!