2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Radar

Radar - Megújul a háziorvosi ügyeleti rendszer

A betegek és bajbajutottak biztonságérzetét, valamint az ellátás hatékonyságát hivatott növelni az Országos Mentőszolgálat új ügyeleti rendszere. A próbaidőszakon már túl van az új rendszer, és hamarosan mindenkinek érdemes lesz megjegyezni egy új telefonszámot a segélyhívók sorában, ez pedig az 1830.

  • Radar - Megújul a háziorvosi ügyeleti rendszer

Az Országos Mentőszolgálat számára nem újdonság, hogy háziorvosi ügyeletet is ellát. És most az eddigi tapasztalatokat egy új rendszerben hasznosítja, amely által a beteg számára is könnyebb feladat lesz az eligazodás.

Egy-egy váratlan egészségügyi helyzetben néha már magunk sem tudjuk eldönteni, hogy hova forduljunk. A 70 éve működő ügyeleti rendszer ugyanis már nem tudta követni az igényeket.

A debreceni mentőállomáson már másfél éve tesztüzemben és sikeresen működik az új ügyeleti rendszer. A diszpécsereknél délután kezdődik a műszak.

A terv szerint egy év alatt épül majd ki az egész ország területén elérhető rendszer, amely egy átlátható úton vezeti végig a beteget az egészségügybe lépve.

A komoly problémákkal vagy balesettel kapcsolatban továbbra is a 112-es segélyhívó marad érvényben, ahonnan a mentésirányítókhoz kapcsolják a bajba jutottat.

A háziorvosi ügyelet persze személyesen továbbra is elérhető a megadott helyeken. Az ügyeleti rendszer diszpécserei pedig a mentőszolgálattal karöltve végzik a munkájukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!