2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ottó 03:00

Radar

Radar – Már csak néhány nap és indul a kormány otthonfelújítási programja + videó

Jövő hét hétfőn indul az új program, amelynek keretében 6 millió forint vissza nem térítendő támogatás lehet igényelni energiahatékonysági felújításokra.

  • Radar – Már csak néhány nap és indul a kormány otthonfelújítási programja + videó

Balogh László, vezető gazdasági szakértő, ingatlan.com: "Ami a pályázókat illeti, szerencsés helyzetben vannak, mert a korábbi tervekhez képest kicsit bővült az elszámolható szolgáltatások köre. Gondolok itt például arra, hogy a fűtéskorszerűsítésen belül már olyan elemek is bekerültek a támogatott tevékenységek köré, mint például a fűtési rendszer hőszivattyúra való cserélése, ami szintén nagy könnyebbséget jelenthet a lakásfelújítás tervezők számára."

Az Építési és Közlekedésügyi Minisztérium egyik háttérintézménye, az ÉMI az egyik leányvállalatán keresztül elindította a tüzépinfo.hu weboldalt, ahol a nagyobb építőanyag-kereskedők több mint 65 ezer termékét lehet böngészni és az árakat összehasonlítani.

Balogh László, vezető gazdasági szakértő, ingatlan.com: "Ez is segítséget jelenthet azok számára, akik a legjobb megoldásokat keresik, a legolcsóbb építőanyagokat, és ez egyfajta versenyhelyzetet is teremhet a piacon annak érdekében, hogy a felújítás költségei az állami támogatás fényében ne szálljanak el, tehát ne a kereskedők és ne a vállalkozók tegyék zsebre azt, amit az állam és az Európai Unió a lakásfelújítást tervezők számára biztosít."

Érdemes a szerződött partnerekkel dolgozni.

Balogh László, vezető gazdasági szakértő, ingatlan.com: "Hogyha valaki olyan építőanyag kereskedőtől vagy szolgáltató segítségét veszi igénybe, aki regisztrált a regisztrált vállalkozók listájára, akkor az ő általuk elvégzett munkát előfinanszírozza az állam, így tulajdonképpen ez egy pénzügyileg sokkal kedvezőbb konstrukciót jelent azok számára, akik elindulnak az otthonfelújítási programban."

László szerint bár nagy rohamra lehet számítani, érdemes sietni. Attól azonban nem kell tartani, hogy néhány óra vagy nap alatt betelnének a lehetőségek, ugyanis akár 20-30 ezer ingatlan felújítása is finanszírozható ebből a keretből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A tabella élére ugrottak Szoboszlaiék

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 2-1-re győzött a Wolverhampton Wanderers vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombat esti mérkőzésén, sikerével pedig átvette a vezetést a tabellán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Drogbandák rács mögött + videó

Radar - Drogbandák rács mögött + videó

A díler, a szeretője, a lovász a gyerekkori barát és az autószerelő. Ők alkották azt a bűnszövetséget, akik nagyban értékesítettek különböző drogokat. A banda tagjaitól elfogásukat követően 100 milliós vagyontárgyakat foglaltak le.
Radar – Tragikomédia a családon belüli erőszakról + videó

Radar – Tragikomédia a családon belüli erőszakról + videó

Mondj igent! címmel mutatta be az Aurora Egyesület új színházi produkcióját. A darab a gyerekkorban átélt traumák kérdéskörét tárja fel. A monodráma egy igaz történeten keresztül arra is utat mutat, hogyan lehet az említett nehézségekkel megküzdeni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!