2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Radar

Radar – Magyarország legszebb birtoka

Magyarország legszebb birtoka a Kendereskert. A szürkemarha-tenyésztés nagy hagyományokra tekint vissza a Hortobágy szélén fekvő Hajdúnánáson. A helyiek igyekeznek a hagyományok megőrzése mellett, a modern elvárásoknak is megfelelni. Most pedig elnyerték a Magyarország legszebb birtoka címet! Hogy miért, az most kiderül. Jöjjenek velünk a Hajdúságba!

  • Radar – Magyarország legszebb birtoka

A hajdúnánási ember nem csak lokálpatrióta, hanem igazi patrióta is. A Radarban nemrégiben bemutatott Mónus József távlövő íjász világrekorder az egyik legjobb példa erre. Szülőföldje - ahogy mondja - Bocskai István hadvezér harci városa volt, amire ő nagyon büszke.

Hajdúnánás 1606-ban az elsők között kapott városi jogot a Hajdúságban. Bocskai mozgalma nyomán mintegy 1800-2000 hajdú települt le a nemesi szabadságjogok birtokába került mezővárosban.

A kiváló íjász vallja, hogy az ősök szelleme ma is velünk van.

A Hajdúság története elválaszthatatlan a szürkemarha-tartástól. A régi zsoldban állt évszázadokon keresztül katonai szolgáló népekből lettek a hajdúk.

A Hajdúnánás határában fekvő Kendereskert egy élő hagyományőrző múzeum, ahol a régi háztáji gazdálkodás, a magyar őshonos állatok és a pásztorkodás hagyományát mutatják be. Egy 2023-as közönség szavazásnak köszönhetően büszkén viselik a Magyarország legszebb birtoka címet.

 

További epizódok

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Henry Kissinger neve a világpolitika iránt érdeklődők számára biztos ismerős. A nemzetközi közéletre nagy befolyást gyakorolt. 2022-ben, még 99 évesen is ezrek várták felszólalását egy konferencián. A politikai zseni 100 éves korában halt meg. 2023. november 30.
Radar - Tombol a madárinfluenza Magyaroszágon + videó

Radar - Tombol a madárinfluenza Magyaroszágon + videó

Ismét rohamos tempóban követeli áldozatait a madárinfluenza Magyarországon. Ezúttal az emberekre nincs veszéllyel, azonban a baromfi-állományokat és a vadon élő darvakat drasztikus módon tizedeli a járvány. 2023. november 29.
Radar - A tűzszünet után folytatódni fog a háború + videó

Radar - A tűzszünet után folytatódni fog a háború + videó

Vajon az eddigi feltételekkel újabb megállapodás születik, és újabb túszokat engedhetnek szabadon a Hámász terroristák? 2023. november 29.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - A mélyből a magasba + videó

Radar - A mélyből a magasba + videó

Kiváló tanulmányi átlagot elérő, de hátrányos körülmények között élő gyerekek vehették át ösztöndíjukat az Országgyűlés elnökétől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!