2024. 07. 06. Szombat Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Radar

Radar – Magyar művész a világ legjobb férfi balett táncosa + videó

Balázsi Gergő Ármin balettművész már számos elismerés, díj birtokosa, most a balettvilág a balett Oscar-díját vehette át.

  • Radar – Magyar művész a világ legjobb férfi balett táncosa + videó

Balázsi Gergő Ármin gyermekként még talán - mint minden kisfiú - focistának készült, de szép lassan elragadta a tánc, és a balett világa.

Már 14 évesen erős tudattal és akarattal állt leendő hivatása előtt. Ahogy sok táncos álma az operaház színpadja, úgy Gergő számár is ez volt a legnagyobb elérendő cél, és 4 évvel később már ott állt azon a bizonyos színpadon.

Gergőről köztudott, a mérhetetlen szakmai alázat, és egy különös hajtó erő, ami a táncban a tökéletesség felé hajtja.

Szinte minden főszerepet végig táncolt már. A legemlékezetesebb szerepek feleségéhez is kötik. Felesége Felméry Lili is kiváló balett táncos. A közös szakma lobbantotta fel a szerelmüket. Hivatásában felesége is segíti, de pozitív személyisége is. 

Annak ellenére, hogy a sérülések Őt sem kímélik. Egy balett táncos számára a karrier végét is jelentheti egy-egy súlyosabb sérülés. De Gergő eddig mindig felállt, és táncolt. Jelenleg is bokasérüléssel küzd. Ennek ellenére táncol, és 8.-ik éve töretlenül Ő a vezető táncosa, principálja a Nemzeti Balett társulatának.

A legnagyobb szerepeket táncolta el eddig köszönhetően kitartásának és tehetségének. Több kitüntetés és cím birtokosa. 2019-ben Junior Prima Díjjal jutalmazzák, 2021-ben a Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntetik ki. 2022-2023-ban az évad Etoile-ja, és most a balett táncosok legnagyobb elismerése is az Ővé, a Benois de la Danse díj.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvan az iráni elnökválasztás győztese

Megvan az iráni elnökválasztás győztese

A mérsékelt politikusként ismert Maszúd Peszeskján volt egészségügyi miniszter győzött az iráni elnökválasztáson - ismertette szombaton reggel Mohszen Eszlami, az iráni választási hatóság szóvivője az állami televízióban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!