2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Radar

Radar - Magyar mountain bike-os lány esélyes az Olimpiára

Hegyről fel, hegyről le, küzdelem a terepviszonyokkal és az időjárással. Ez a mountain bike.

  • Radar - Magyar mountain bike-os lány esélyes az Olimpiára

Bár hazánk nem bővelkedik hegyekben, mégis több mountain bike versenyzőnk van, mint országúti kerékpárversenyzőnk.

A lányok között is menő ez a sport. Buzsáki Virág idén januárban igazolt egy svájci elitcsapathoz és jövőre akár az olimpián is indulhat.

Egy vastag farönkön ugrat át Buzsáki Virág hegyikerékpár versenyző. Neki ez sima ügy. A mountain bike versenysport olimpiai cross szakágában nehezebb terepviszonyok között, hasonló akadályokkal is meg kell küzdenie a versenyzőknek. Virág 9 éves kora óta kerékpározik versenyszerűen.

2009-ben így indult Buzsáki Virág kerékpáros pályafutása. U17-ig minden versenyt megnyert, és juniorban is kiváló eredményeket tudhat magáénak. Jelenlegi edzőjével, Cser Gáborral 2014-óta edz.

Hegyikerékpár versenyeket először a 80-as évek elején rendeztek az Egyesült Államokban. A mounten bike-nak 3 ága van: a downhill, a maraton, és az olimpiai cross, amely 1996-ban, Atlantában mutatkozott be olimpiai sportágként.

Az edző szerint Virágnak jó esélyei vannak arra, hogy a 2024-es olimpián elindulhasson.

Esőben, szélben, hidegben és bizony a kánikulában is ki kell menni tekerni. Virágnak azonban ezek az időjárási körülmények nem jelentenek problémát, hiszen imád biciklizni.

További epizódok

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Radar - 2x2 néha 5 a kulisszák mögött

Egy szocialista operett romantikus történetével várjuk Önöket szombaton. A film előtt pedig - ahogy megszokhatták - soha nem hallott történetek látnak napvilágot a Szélesvásznú történelem című műsorunkban. 2023. szeptember 22.
Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

Radar - Európa legnagyobb jövőfesztiválja

A Brain Bar mára Európa legnagyobb, évente megrendezett jövőfesztiválja. A helyszínen ott volt kollégánk Zsiros Mihály is, aki ízelítőt adott az eseményről. 2023. szeptember 22.
Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

Radar - Kávé olasz módra Marco Rossival

A magyar labdarúgó válogatott olasz szövetségi kapitányát kísértük el egy kávépörkölő üzembe, ahol beszélgettünk kávéról, sportról és arról is, hogy miért nem isznak capuccinót az olaszok délután... 2023. szeptember 22.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Radar - Változások jöhetnek a B-kategóriában

Azt is rebesgetik, hogy akár újabb vizsgára is szüksége lehet azoknak, akik az eddig szokott módon szeretnék használni autójukat. Sebesség- és súlykorlátozás is várható ugyanis. Egy szakértő elárulta nekünk, hogy pontosan mit jelenthet ez a jövőben számunkra.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!