2024. 10. 09. Szerda Dénes napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Radar

Radar – Különleges oválpálya épül Zalaegerszegen + videó

A zalaegerszegi oválpálya egy nem mindennapi géppel készül, ebből a világon mindössze kettő darab létezik. Az egyik Kínában van, a másikat pedig, amivel most dolgoznak, már évekkel korábban le kellett foglalni.

  • Radar – Különleges oválpálya épül Zalaegerszegen + videó

Az oválpálya kialakításánál 47 fokos dőlésszögű kanyarok épülnek, mintegy 8500 köbméternyi aszfalt felhasználásával. A nagysebesség pedig azt jelenti, hogy akár 250 kilométer per órás sebességgel tudnak majd folyamatosan tesztelni különböző járműveket. Nem mellesleg számos német és közép-európai gyártó, illetve beszállító jár ide.

Az egyedülállóság abban ráillik, amit az elejétől fogva kommunikálnak, hogy mivel ez Európa legmodernebb tesztpálya, ezért a konkurenseikhez képest, nem csak azok a régi típusú tesztekre voltak felkészülve, amik főleg a járműnek a fizikai viselkedésére fókuszálnak, vagy a tartósságára, hanem minden mellett az önvezetési képességet is lehet tesztelni. Ilyenfajta tesztpálya ebben a kombinációban egyelőre nem létezik.

Az oválpálya 4500 méter hosszú lesz. A teljes folyamatot számítógépes vezérlés irányítja, ami biztosítja a hibátlan kivitelezést. Az aszfaltozó gép fejlett technológiája gondoskodik arról, hogy a pálya ívei tökéletesen simák és geometriailag is precízek legyenek, ezzel garantálva a teszteléshez szükséges pontos adatokat, illetve méréseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor a saját szemszögéből alapvetően sikeresen helytállt és nem vallott kudarcot

Orbán Viktor a saját szemszögéből alapvetően sikeresen helytállt és nem vallott kudarcot

Heves vita zajlott szerdán az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar uniós elnökségről. A magyar miniszterelnök beszédében bemutatta a magyar elnökség prioritásait és terveit az Európai Bizottság elnöke és az baloldali EP-képviselők azonban a konstruktív vita helyett inkább Magyarországot támadták ugyanazokkal a vádakkal, mint az elmúlt 14 évben mindig.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!