2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Híradó 15:00

Radar

Radar - Kincs a föld alatt

A szarvasgomba sokféle földalatti gomba gyűjtőneve. Ritka és értékes csemegének számít a gasztronómiai különlegességek világában. A föld kenyere, ahogy egykor nevezték. Ulrich József és családja több mint 20 éve fedezték fel a föld alatt rejlő kincset.

  • Radar - Kincs a föld alatt

Rejtélyes, élőlény a szarvasgomba. Sokan úgy vélik afrodiziákum, a fűszeres nehezen meghatározható zamatú gomba. Az olaszoknál van egy közmondás, ami éppen erre utal: „Aki erkölcsös és erényes életet feliratszeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát”.

Szintén szerelmi serkentő hatásáról mesél a legenda, miszerint a gímszarvasok szeptemberben-októberben a párzásuk előtt feltúrják az erdők talaját, és előszeretettel fogyasztják el a föld alatti csemegét, amitől a nőstény utáni vágyuk szinte az őrületig fokozódik.

A serkentő hatásáról ismert hiedelmek, és legendáknak köszönhetően, már az ókor óta jól ismert fűszer. Azonban egy jó szarvasgombának az értékét inkább az illata mint mennyisége határozza meg.

Ulrich József saját szabadalma alapján telepíti a szarvasgombát, nem ültetvényes rendszerben. Erdőket telepít, hiszen a szarvasgomba szimbiózisban él a tölgy a hárs és a mogyoró gyökerein. Így teljesen természetesen élnek, különösebb agrár technológiák bevetése nélkül. 

További epizódok

Radar - Európa legnagyobb épített beltéri betleheme + videó

Radar - Európa legnagyobb épített beltéri betleheme + videó

A bábtáncoltatás hagyománya Vörsön régmúltra tekint vissza, az idősek szerint már több, mint száz éve is járták így a falut a pásztorok. 2023. december 08.
Radar - Hihetetlen fényjátékokat ihletett a Nobel-díj + videó

Radar - Hihetetlen fényjátékokat ihletett a Nobel-díj + videó

Stockholmban a Nobel-díj átadó ünnepséget óriás előkészület és izgalmas programok előzik meg. 2023. december 08.
Radar - Aranyat érő katalizátorok + videó

Radar - Aranyat érő katalizátorok + videó

Aranyat, ezüstöt és platinát is tartalmazó őrleménnyel kereskedett az a férfi, akit a nyomozók kapcsoltak le. 2023. december 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!