2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Radar

Radar - Jogszerűtlen büntetések?

Téves jogértelmezésre hivatkozva bírságolja meg a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. a tilosban parkoló autósokat. A jogszabály értelmében csak olyan helyen lehet parkolódíjat szedni, ami várakozási célú terület, ez pedig a KRESZ-szel összhangban értelmezendő. Ügyvéddel elemeztük a témát.

  • Radar - Jogszerűtlen büntetések?

A budapesti parkolási gondok szinte egyidősek az autók elszaporodásával a fővárosban. Hogy kiszorítsák az autósokat városból, a fizetős parkolási zónákat egyre jobban kiterjesztik. Aki ezen belül szeretne várakozni autójával, egyre többet kell fizetnie. Szolgáltatás azonban nem jár érte.

Vannak, akik úgy próbálják megúszni a parkolásért való fizetést és a bírságot, hogy tilosban parkolnak és nem váltanak jegyet. Kiderült, hogy Zuglóban ezeket az autósokat is rendszeresen bünteti a parkoló társaság.

A tilosban parkoló autót azonban nem pótdíjazhatja a parkolóőr, hiszen ahol tilos megállni, ott nem jöhet létre az autós és a parkolási cég között érvényes polgárjogi szerződés. Vagyis csak várakozási célú területen lehet parkolódíjat szedni.

A parkolóőrök csak a legálisan igénybe vehető parkolóhelyeken bírságolhatnak. Dr. Karkosák Balázs ügyvéd már jogerősen nyert pert a parkolótársasággal szemben.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donáth Anna szerint a Pride az egyik legszebb ünnep

Donáth Anna szerint a Pride az egyik legszebb ünnep

A Pride-ra mindig úgy tekintettem, mint a remény diadalára a kilátástalanság felett, a szeretet diadalára a gyűlölettel szemben, az igazság diadalára a kirekesztés ellenében. A Pride elfogadás, öröm és tánc – olvasható Donáth Anna Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Radar - Ne csak szurkolj, segíts is! + videó

Egy különleges, figyelemfelhívó játékkal és különféle adományozási lehetőségekkel költözött ki az Ökumenikus Segélyszervezet a budapesti Szabadság téren felállított szurkolói zónába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!