2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Radar

Radar - Így áll most a helyzet a háború 519-ik napján

Már 519 napja tart a háború Ukrajnában, mutatunk egy összefoglalót az elmúlt 24 óra történéseiből.

  • Radar - Így áll most a helyzet a háború 519-ik napján

Egy falu visszafoglalásáról adtak hírt az ukránok és oroszok bloggerek egyaránt. Sztaromajorszk kistelepülés déli frontszakaszon található, Donyeck megyében, Zaporizzsja megye mellett.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a korábban Twitterként ismert, ma már X névre hallgató internetes közösségi oldalán jelentetett meg egy videót, amelyen a 35-ös dandár katonái, és önkéntesek is láthatóak - ők vettek részt a település elfoglalásában. Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértő szerint, ez a katonai eredmény annyira egyértelmű, hogy nincsen mit tagadnia az oroszoknak sem.

A háború miatt elhalasztják a választásokat Ukrajnában. A parlament a csütörtöki ülésén elfogadta a hadiállapot és az általános mozgósítás 90 nappal történő meghosszabbítását, vagyis idén november 15.-ig.

Tényfeltáró cikket tett közzé Seymour Hersh. Az amerikai újságíró, azt írta, hogy Ukrajna illegális árukat exportált Európába a gabonaegyezménynek miatt

Egy meg nem nevezett amerikai tisztviselőre hivatkozva írta sorait: "Az Odesszából származó export olyan illegális árukat tartalmazott, mint a kábítószer és az olaj, amelyet Ukrajna Oroszországtól kapott”.

A biztonságpolitikai szakértő szerint, ebben semmi meglepő nem lenne, sőt nem ez lenne az első hasonló eset a történelemben.

A gabonaügy egyébként a szentpétervári Oroszország-Afrika csúcs egyik fő témája volt, ahol Vlagyimir Putyin ígéretet tett az afrikai országok megsegítésére, az ukrán gabona hazaival történő helyettesítésére.

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Gyakorlati eredmények várhatóak a magyar rákgyógyításban + videó

Radar – Gyakorlati eredmények várhatóak a magyar rákgyógyításban + videó

Megnyíltak az ajtók a magyar rákgyógyításban, amikor együttműködési megállapodást kötött az Országos Onkológiai Intézet és a HUN-REN Természettudományi Kutatóközpont Nemzeti Laboratóriumainak együttműködése. A cél, hogy a magyar emberek számára új diagnosztikai és terápiás lehetőségeket teremtsenek az onkológiában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!