2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:45

Radar

Radar - Harc a jégverés ellen + videó

Egyre nagyobb felkészültséget igényel a mezőgazdaság részéről, hogy az időjárás szélsőségei a Kárpát-medencét sem kímélik. Hazánkban hat éve működik sikeresen a jégkármérséklő-rendszer, amely a jégverés okozta károkat hivatott csökkenteni. Április 15-től ismét elindult a Jéger, és hogy hogyan is működik pontosan az egész országot lefedő rendszer, azt most önöknek is megmutatjuk.

  • Radar - Harc a jégverés ellen + videó

Bár gyönyörű jelenség egy közeledő vihar, a mezőgazdasági ágazatban komoly károkat okozhat. Az utóbbi években tapasztalható melegedő időjárás miatt pedig hazánk is egyre közelebbi viszonyba került például a szupercellákkal, amelyek korábban csak elvétve fordultak elő a Kárpát-medencében. Ma már évente 30-40 szupercellával kell szembenéznünk.

Míg a szomszédos országokban már 10-20 centiméret átmérőjű jégdarab is hullott az égből, hazánkban a tojás nagyságú jég volt a legnagyobb, amivel találkozhattunk. Abban, hogy egyáltalán ne essen jég egy vihar esetén, vagy minél kisebb jégdarabok alakuljanak ki, nagy szerepe van az egész országot lefedő jégkármérséklő rendszernek, amely mindig készen áll a bevetésre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vallomást tett a rendőrségen az ütközés olasz túlélője + videó

Vallomást tett a rendőrségen az ütközés olasz túlélője + videó

"Hiába kértük, hogy lassítson" – Szívszorító vallomást tett a rendőrségen a tragikus verőcei hajóbaleset olasz túlélője. Minden, amit tudni lehet cikázásról, italról és a halálfélelemről. A verőcei hajókatasztrófa legújabb fejleményeiről kérdeztük Borbély Zoltán közlekedési szakjogászt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!