2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Radar

Radar - Hamarosan ritka zebrák születnek Magyarországon

Néhány nappal ezelőtt a híradóban láthattak egy fontos hírt, miszerint ritka és veszélyeztetett Grévy-zebrafajta született Nagy-Britanniában. Magyarország abban a szerencsés helyzetben van, hogy ez a természetben kihalófélben lévő állat hazánkban is megtalálható, sőt mi több hamarosan a nyíregyházi állatparkban kiscsikók is születnek.

  • Radar - Hamarosan ritka zebrák születnek Magyarországon

A Grévy-zebra a legnagyobb termetű zebrafaj és egyben a legnagyobb vadon élő lóféle. Sikeres tenyésztése azért is fontos, mert természetes környezetben mindössze 2000 egyed él belőle. Elsősorban élőhelyének szűkülése és a pásztorkodás terjesztése veszélyezteti. Ma kizárólag Dél-Etiópia és Kenya száraz területein fordul elő. Viszonylag könnyen meg lehet különbözteti a többi zebrafajtól.

A Sóstó Zoo-ba 2007-ben érkeztek az első Grévy-zebrák, méghozzá az Európai Fajmegőrzési Program keretében és szerencsére rendszeresen születnek utódok is. A faj Jules Grévy 19. századi francia köztársasági elnökről kapta a nevét, aki egy ilyen állatot kapott Abesszíniából. A nyíregyházi állatpark egyébként igazi kuriózum a zebrafajok kedvelőinek, hiszen a Grévy-zebra mellett az alföldi zebra 2 alfaja a Böhm- és a Chapman- zebra is megtekinthető egy másik kifutóban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

III. Károly király üzent Gareth Southgate-nek

A brit uralkodó szerint Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és stábja annak ellenére is emelt fővel térhet haza a németországi Európa-bajnokságról, hogy a csapat a vasárnap esti berlini döntőben 2-1 arányban vereséget szenvedett Spanyolországtól.
Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!