2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Radar

Radar - Fénybe öltözött főváros

Minden eddiginél nagyobb tűzijáték és fényshow zárta az augusztus 20-i programsorozatot. Államalapítónk, Szent István király szentté avatásának 940. évfordulója felejthetetlen élmény volt annak a több százezer embernek, aki végig követte Európa legnagyobb tűzijátékát.

  • Radar - Fénybe öltözött főváros

 Aki augusztus 20-án Budapestet választotta, az biztos, hogy nem unatkozott, de nem is nagyon éhezhetett meg, hiszen volt minden ami szem szájnak ingere. Az esemény rengeteg hagyományos, akár évszázadokra visszanyúló programot tartalmazott.

Ilyen volt például a nap első eseménye is a Kossuth téren, a Zászlófelvonás majd a tisztavatás.

Parádés légiparádé

Ezt követte a Duna felett megrendezett, látványos légiparádé, amelyet a Magyar Honvédség Gripen vadászgépei kötelékben repülve nyitottak meg, majd további honvédségi és polgári helikopterek és repülők is bemutatót tartottak.

A hagyományok közé tartozik, hogy minden évben ezen a napon ingyenesen látogatható a Szent Korona a Parlamentben. Még a hosszú sorban állás sem riasztotta el a látogatókat.

Bemutatkozott az ország kenyere

A népi hagyományok és magyaros ízek keveredtek idén is a Magyar Ízek utcájában, ahol káposzta, kolbász, lepények és mindenféle kenyér és péktermék fellelhető volt. Az ország kenyere itt szerepelt először, de több díjnyertes termék közül is kóstolhattak az erre sétálók. Külön helyszínen ízlelhette meg először nagyközönség az ország tortáját, a Spicces füge respektust valamint cukormentes testvérét, a Kikelet tortát.

Európában egyedülálló pyrotechnikai show

Estére a Duna-partra tömörült össze a belvárost járó óriási tömeg, aki pedig tehette, valamilyen magaslatról vagy háztetőről várta az esti tűzijátékot.

Pontban 9 órakor pedig kezdetét vette a fél órás fényshow, amely során 34 ezer pirotechnikai effekt kápráztatta el a százezres közönséget. 230 indítási pontról kb. 4 km hosszúságban volt látható a parádé. A folyón úszó pontonok és uszályuk valamint az Erzsébet híd és a Szabadság híd is a showműsor részei voltak.

A látványt fény- és lézerjáték valamint épületfestés és csaknem 900 drón tette egyedülállóvá, valamint zene és narráció is kísérte a programot, amely megelevenítette a nemzet születését, a vérszerződést ,a honfoglalást, a keresztény háborúk korát, valamint a hitet és reményt, amelyek a nemzet ezeréves fennállásának alappillérei.

A teljes riport az ünnepi rendezvényekről:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!