2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Híradó 07:00

Radar

Radar - Eszterházy enteriőrök

Frissen restaurált műtárgyak és a kastély nyugati szárnya áll rendelkezésére annak a vendégnek, aki ma a Fertődi Eszterházy kastélyba látogat. Az egykoron élénk kulturális életet igyekeznek visszacsempészni a most részint felújított épületegyüttesbe ahol még ugyan tartanak a munkálatok, de máris komoly eredményekkel büszkélkedhetnek. Tartsanak velünk Fertődre!

  • Radar - Eszterházy enteriőrök

Magyarország főnemesi családjai az európai történelem kulcsfiguráiként politikai, katonai és kulturális téren hoztak létre maradandót.

A Fertődi Eszterházy kastély korának kiemelkedő kulturális központja volt. A Pozsonyhoz és Bécshez való közelsége nemzetközivé varázsolta az itt folyó művészeti életet. Joseph Haydn 29 évig szolgálta itt az Eszterháziakat udvari zeneszerzőként.

A család legendás alakja I. „Fényes" Miklós herceg volt Eszterháza megépítője. A „magyar Versailles" fényes ünnepségek színtere volt.

Sajnos a második világháború után a népi köztársaság kárpótlás nélkül kisajátította az összes magyarországi birtokot. A kastély is állami tulajdonba került, fénye megkopott és évtizedekre álomba merült.

Ma Magyarország legimpozánsabb barokk-rokokó kastélyegyüttese bár már részben megújult, de még sok munka vár itt a szakemberekre.

 

További epizódok

Radar - Emberkereskedő bandát számoltak fel + videó

Radar - Emberkereskedő bandát számoltak fel + videó

A Nemzeti Nyomozó Iroda már több mint egy éve nyomoz egy Németországban prostituáltakat futtató, magyar tagokból álló banda ellen. 2023. november 28.
Radar - Hallgatnak a rakéták, érkeznek a túszok + videó

Radar - Hallgatnak a rakéták, érkeznek a túszok + videó

Egy Izraelben élő magyarral beszélgettünk arról, mit érzékelnek a hétköznapjaik során a háborús helyzetből. 2023. november 28.
Radar - A mélyből a magasba + videó

Radar - A mélyből a magasba + videó

Kiváló tanulmányi átlagot elérő, de hátrányos körülmények között élő gyerekek vehették át ösztöndíjukat az Országgyűlés elnökétől. 2023. november 27.

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Tiszteletben fogja tartani Ukrajna a kárpátaljai magyarok jogait, hogy csatlakozhasson az Unióhoz?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!