2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Radar

Radar - Erdőgazdálkodás és vadászat a XIX. században

A Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum a szilvásváradi Szalajka-völgyben található. A kiállításon a XIX-XX. századi erdőgazdálkodás és vadászat eszközeivel és a Bükk állatvilágával ismerkedhetnek meg a látogatók. Az emeleti dioráma pedig a Bükk hegységben élő állatokat, nagyvadakat mutatja be.

  • Radar - Erdőgazdálkodás és vadászat a XIX. században

A szilvásváradi Szalajka-völgyet rengetegen keresik fel a természetközeli kikapcsolódás miatt. Ebbe a környezetbe simul bele a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum. A tárlat körbejárása során megtekinthetjük az egykori munkaeszközöket, minden tárgyat és írásos emléket a régi erdei munkákkal kapcsolatban. A grófi időkben itt volt a székhelye a környék erdészeti és vadászati tevékenységének is.

Az emeleti diorámán a látogatók a Bükk hegységben megtalálható vadfajokat is megismerhetik. Fontos, hogy a turistáknak is nagy szerepe van abba, hogy ez a gazdag ökoszisztéma ne sérüljön. Kiemelt szempont a szemetelés megszüntetése, valamint a természet megzavarásának csökkentése.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az állatok is nehezen viselik a hőséget + videó

Az állatok is nehezen viselik a hőséget + videó

Nemcsak az emberek, de az állatok is nehezen viselik a nagy meleget. Pécsett az állatmenhelyen és az állatkertben is fokozottan figyelnek arra, hogy lakóikat ne érje egészségkárosodás a hőség miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - A magyar szurkolók előtt le a kalappal + videó

Radar - A magyar szurkolók előtt le a kalappal + videó

Fontos mérkőzés várt a magyar labdarúgó-válogatottra szerdán. A csapat második Európa-bajnoki összecsapásán a házigazda Németország volt az ellenfél. A Svájctól elszenvedett vereség után pedig a pontszerzés reményében léptek pályára. Több ezer drukker utazott Stuttgartba, hogy a helyszínről szorítson a csapatnak és szintén ezrek gyűltek össze a Szabadság téri szurkolói zónában.
Radar - Forró napok + videó

Radar - Forró napok + videó

Ez a hét a 2024-es év eddigi legforróbb hete. Érdemes odafigyelni az egészségünkre ilyenkor, hiszen a meleg sokkolhatja a szervezetünket. Mindenki érintett, persze nem egyformán. De mit is kell tennünk és mit nem szabad ebben a forróságban?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!