2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Radar

Radar - Egy éve veszett nyoma Suhajda Szilárdnak + videó

Napra pontosan egy éve érkezett a szomorú hír: nem keresik tovább a Himalája megmászása során eltűnt Suhajda Szilárdot. A sportoló első magyarként, oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül szerette volna elérni a világ legmagasabb pontját. Hogy sikerült-e neki, rejtély marad.

  • Radar - Egy éve veszett nyoma Suhajda Szilárdnak + videó

Milliók szurkoltak érte, érted. A könnynek pedig nincs színe... sem vallása, sem országa. Mindenkinek éppúgy fáj.

Suhajda Szilárd, 1982. június 29-én született Békéscsabán. Mindig fontos volt számára, hogy tisztán, segítség nélkül másszon és ne hagyjon nyomot maga után a természetben. Ő az egyik legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó. 2014-ben a 8051 méteres Broad Peaket, 2019-ben első és máig egyetlen magyarként a 8611 méteres K2-t, 2022-ben pedig a 8516 méteres Lhocét mászta meg.

Hívták a hegyek. A családja mellett ez volt az élete. A mászó tavaly március 23-án indult el Nepálba, hogy beteljesítse álmát. Az utazást követően lépésről lépésre szoktatta hozzá szervezetét a magaslathoz. Több akklimatizációs kört tartott, hogy felkészülten vághasson neki a csúcsnak.

A Radarban az indulástól végigkísértük a hegymászó útját. Az utolsó napokban feleségével és néhány barátjával együtt követhettük az eseményeket...

Suhajda Szilárd a nyomkövetője alapján 8795 méterig biztosan elért. Ezzel ő a legmagasabbra jutott magyar oxigénpalack és serpák nélkül. Emlékét szívünkben őrizzük.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!