2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Radar

Radar - Drogbandák titkos élete

Magyarországon is haladni kellett a korral, pontosabban a bűnözői szokásokkal, éppen ezért a hazai rendőrségeken is régóta működik kiberbűnözés elleni osztály. Annak jártunk utána, hogyan működik az alvilág titkos kommunikációja. A kábítószerkereskedő bandák előszeretettel használnak saját fejlesztésű titkosított applikációkat.

  • Radar - Drogbandák titkos élete

2021 nyarán a rendőrök egy kábítószer-kereskedő bandára csaptak le.

A Nemzeti Nyomozó Iroda összehangolt akció során 13 embert fogott el, 25 helyszínen tartottak kutatást, több tíz kiló kábítószert, ezzel összefüggésben gépkocsikat és 200 millió forintot meghaladó értékben készpénzt és kriptovalutát foglaltak le. A bűnszervezet felszámolásában nagy jelentősége volt egy titkosított platformnak, az Anom-nak.

Évekkel ezelőtt az FBI titokban fejlesztett egy olyan alkalmazást, amelyről elterjesztették az alvilágban, hogy feltörhetetlen. Ez volt a már említett Anom. A bűnözők vették is mint a cukrot, ők nem tudták, hogy ezzel besétálnak az amerikai ügynökök csapdájába. A nyomozók így könnyedén nyomon követhették a maffia üzenetváltásait. Miután szinte mindent megtudtak a nemzetközi bűnszervezetekről, a Trójai Pajzs nevű akcióban 100 országban egyszerre csaptak le és 800 bűnözőt fogtak el.

A biztonságos kommunikáció már egy magasabb foka, amikor a bűnszervezet saját telefont fejleszt, és azt osztja szét a különböző szinten lévő elkövetők között.

Az elkövetők a titkosított telefonos alkalmazásokon túl az eltűnő üzenetekkel tudják nehezebbé tenni a bizonyítást.

További epizódok

Radar - Csillagászat testközelből

Radar - Csillagászat testközelből

Csillagászati Hetet rendeztek Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben. 2023. március 29.
Radar - Meseterápia felnőtteknek

Radar - Meseterápia felnőtteknek

A mese nemcsak gyerekeknek való, sőt! A meseterápia vagy más néven mesefoglalkozás, az emberi lét kérdéseit vizsgálja fiktív történetek segítségiségével. 2023. március 29.
Radar - A tavasz védett kincsei

Radar - A tavasz védett kincsei

A magyarországi növényfauna mintegy egyharmada védett. 2023. március 29.

Legfrissebb híreink

Radar - Fegyver bárkinek

Radar - Fegyver bárkinek

Western filmhez is hasonlíthatnánk, de inkább egy nyomasztó thrillert lehetne készíteni azokból az esetekből, amikor Amerikában iskolai lövöldözés történt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Radar – Turisták sétálhatnak Károly herceg koronázási útvonalán

Mezítlábas túrák a Westminsterben. Az apátság látogatói először állhatnak majd pontosan azon a helyen, ahol az Egyesült Királyság uralkodóit megkoronázták. III. Károly május 6-i beiktatásától kezdve, a látogatók az ezer éves és eddig csak ritkán látható koronázási útvonalon mehetnek végig, szigorúan zokniban.
Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

Radar – Tavaszi ökológiai zsibongás Angyalföldön

A tavaszt Angyalföldön egy olyan rendezvénnyel nyitották, ahol a városi ember közel kerülhet azokhoz az ökológiailag tiszta forrásból származó készítményekhez, amik a vegyiparral szemben az egészség alternatíváját jelentik.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!