2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Radar

Radar – Böjte Csaba új könyve: A szerelem ösvénye + videó

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója és a nehéz sorsú gyerekek felkarolója, Böjte Csaba által segített fiatalok közül sokan már nagykorúak. A felnőtt lét számos új kihívást tartogat számukra, ezek megoldásához szeretne iránytűt adni nekik Csaba testvér. Az új könyve ezért született, amelynek bemutatójára a Lehel téri Árpádházi Szent Margit templomban került sor.

  • Radar – Böjte Csaba új könyve: A szerelem ösvénye  + videó

Az elmúlt 30 évben több mint 6000 gyermeket fogadott be Böjte atya, akiknek nagy része mára már felnőtt. Rengeteg öröm, de probléma is akad, amely az életkorral nem szűnik, csak átalakul.

Székelyhídon létesült egy tanösvény, amt Petőfi Sándor Szendrey Júliával való szerelmének útját követi, és a Szerelemösvény nevet kapta. Egy 9 állomásos parkot rendeztek be a szerelmes versek tematikájára.

Maga a könyv egy jegyesoktatásra való felkészítőként is értelmezhető. A jegyesoktatáson való részvétel ugyanis az oltár elé állás egyik feltétele. Hogy hogyan is lehet igazán elköteleződni, abban a világban, ahol minden a dobd ki cseréld le elvét követi, ahol a virtuális világ állandó jobb és jobb lehetőségekkel kecsegtet, arra is megadta a választ Csaba testvér. "Isten lehetetlen házi feladatot nem ad senkinek. Ha lehetetlen lenne szépen boldogan nyugodtan élni ezen a Földön akkor Isten kegyetlen lenne. Tehát én biztosra veszem azt, hogy minden feladatnak van jó megoldása. Bátorság kell hozzá, türelem, kitartás és hajrá!"

A jegyesoktatás nem feltétlen ara szolgál, hogy két embert összeadjon, összehangoljon, hanem hogy kiderüljön, az a két ember valóban összetartozik e, valóban közösek e a jövőről, az életről alkotott elképzeléseik. Aki pedig már elrontotta, az se keseredjen el.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar világok Kárpátalján

Magyar világok Kárpátalján

Megjelent az MCC Magyar Összetartozás Intézete Látkép című sorozatának 7. része. Balázs D. Attila írása most Kárpátalja magyar városairól és szorongatóan időszerű kérdéseiről szól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!