2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Radar

Radar – Barátok és vetélytársak egyszerre + videó

Folytatjuk Irány Párizs! című rovatunkat, amelyben olimpiára készülő magyar sportolókat mutatjuk be. Egyszerre vetélytársak és barátok. Pohl-Bércesi Nikolett ezúttal a sportlövő Péni Istvánhoz és Pekler Zalánhoz látogatott el, akik éremmel térnének haza az ötkarikás játékokról.

  • Radar – Barátok és vetélytársak egyszerre + videó

A sport világában természetes, hogy az ugyanabban a sportágban versenyzők vetélytárssá válnak. Ezúttal két olimpiai kvótás sportlövő, Péni István és Pekler Zalán edzésére látogattam el, akikről viszont elmondható, hogy vetélytársakból váltak barátokká.

Hazánk legjobb sportlövői puska versenyszámban annak idején labdarúgóként kezdték pályafutásukat. Csakhogy egy régi légpuska mindent megváltoztatott Pekler Zalán életében.

Pekler Zalán - olimpiai kvótás sportlövő: "9 éves koromban 5-6 méterről sikerült lőnöm egy kukoricaszemet, és igazából ez a mai napig egyébként kicsit ilyen csodával határos, mert ez egy nagyon rossz minőségű légpuska volt, és tényleg, hát az messze van, és mégis egy kukoricaszem, addig noszogattam a szüleimet, amíg levittek a helyi komáromi lőtérre. Az első országos bajnoki címem után úgy döntöttem, hogy akkor a stoplis cipőnek annyi, és innentől kezdve csak a lövészettel szeretnék foglalkozni."

Péni István - olimpiai kvótás sportlövő: nem igazán szerették volna, hogy én is a nyomdokaiba lépjek és én sportlövő legyek, mert ők mindig úgy voltak vele, hogy inkább a tanulást erőltessem, és hogy abban van a jövő, de amikor jöttek nyilván egybe a komolyabb eredmények, akkor teljes mértékben támogatnak azóta is, és igazából ők is teljesen visszacsöppentek a lövészet világába."

Az UTE most 27 éves sportolójának tehetsége hamar megmutatkozott. Sorra halmozta az aranyérmeket a junior korosztályban, majd jött az ifjúsági olimpia 2014-ben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!