2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Radar

Radar - Átlagosan négy órát él egy katona a keleti-fronton

Átlagosan mindössze négy órát él egy katona, aki a háború keleti frontjára kerül - erről beszélt egy nyugalmazott tengerészgyalogos az ABC News-nak. A háborúban több százezer ukrán és orosz katona vesztette életét, ennek ellenére folyamatosan a sorozások - a legtöbbször kényszerrel viszik el az embereket.

  • Radar - Átlagosan négy órát él egy katona a keleti-fronton

Egyre nehezebb a helyzet Bahmutnál, a térségben ugyanis olvadásnak indult a befagyott föld, így egyre nagyobb a sár. Az ukrán és az orosz katonák is megrekedtek, a hatalmas sártengerben még a lánctalpas járművek sem mozgósíthatók.

De nem a sár a legnagyobb probléma Bahmutnál. A környéken halott katonák látványa borzolja a kedélyeket.

Egy nyugalmazott tengerészgyalogos az ABC News-nak elmondta, hogy a kelet-ukrajnai frontvonalon egy katona átlagosan mindössze négy órát él. Troy Offenbecker szerint erre zajlanak a legtöbb áldozatot követelő harcok.

Azok, akik a folyamatos harcok ellenére a városban maradtak, nem tudnak hova menni. Embertelen körülmények között, fedél nélkül élik mindennapjaikat.

A több mint egy éve tartó háborúban eddig csaknem 150 ezer orosz katona esett el, az elmúlt napon csaknem 550 ellenséges harcos halt meg – számolt be az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara, de az ukrán félnél is hatalmas veszteségek vannak. Bár Kijev nem közöl számokat, információk szerint 8-10-szer több katonát veszítenek a háborúban, mint az oroszok.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Radar - VV Fanni halott + videó

Radar - VV Fanni halott + videó

Az egykori valóságshow szereplőt a jogerős ítélet szerint 2017-ben meggyilkolták, ám halálának tényét csak most állapították meg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!