2023. 06. 08. Csütörtök Medárd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Radar

Radar - Átlagosan négy órát él egy katona a keleti-fronton

Átlagosan mindössze négy órát él egy katona, aki a háború keleti frontjára kerül - erről beszélt egy nyugalmazott tengerészgyalogos az ABC News-nak. A háborúban több százezer ukrán és orosz katona vesztette életét, ennek ellenére folyamatosan a sorozások - a legtöbbször kényszerrel viszik el az embereket.

  • Radar - Átlagosan négy órát él egy katona a keleti-fronton

Egyre nehezebb a helyzet Bahmutnál, a térségben ugyanis olvadásnak indult a befagyott föld, így egyre nagyobb a sár. Az ukrán és az orosz katonák is megrekedtek, a hatalmas sártengerben még a lánctalpas járművek sem mozgósíthatók.

De nem a sár a legnagyobb probléma Bahmutnál. A környéken halott katonák látványa borzolja a kedélyeket.

Egy nyugalmazott tengerészgyalogos az ABC News-nak elmondta, hogy a kelet-ukrajnai frontvonalon egy katona átlagosan mindössze négy órát él. Troy Offenbecker szerint erre zajlanak a legtöbb áldozatot követelő harcok.

Azok, akik a folyamatos harcok ellenére a városban maradtak, nem tudnak hova menni. Embertelen körülmények között, fedél nélkül élik mindennapjaikat.

A több mint egy éve tartó háborúban eddig csaknem 150 ezer orosz katona esett el, az elmúlt napon csaknem 550 ellenséges harcos halt meg – számolt be az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara, de az ukrán félnél is hatalmas veszteségek vannak. Bár Kijev nem közöl számokat, információk szerint 8-10-szer több katonát veszítenek a háborúban, mint az oroszok.

 

További epizódok

Radar - Laboratóriumban termesztett, ehető húsok

Radar - Laboratóriumban termesztett, ehető húsok

A tudományos fantasztikus filmekben már mindent láttunk. Gépek által előállított élelmiszert is. 2023. június 08.
Radar - Füstbe borult New York a kanadai erdőtüzek miatt

Radar - Füstbe borult New York a kanadai erdőtüzek miatt

A hatalmas kanadai tüzek az Egyesült Államok déli részét veszélyeztetik. A mérgező füst már New Yorkig is eljutott. A levegő minősége azonnali és hosszú távú egészségügyi kockázatokat rejt magában. 2023. június 08.
Radar - Eper minden mennyiségben

Radar - Eper minden mennyiségben

Kiváló az idei epertermés – a mennyiséggel és a minőséggel is elégedettek a gazdák, hiszen idén a fagy nem okozott károkat, bár a sok eső és a hűvös idő miatt a szokottnál később érik a gyümölcs és a penészedés is okozott némi kárt a szezon elején. 2023. június 08.

Legfrissebb híreink

Radar - Népszerű az Ovikert program

Radar - Népszerű az Ovikert program

Stiller Tamás szerint nem lehet elég korán kezdeni a gyerekek egészséges életmódra nevelését, ezért több mint 10 éve elindította az Ovikert programot, melynek keretében zöldséget és gyümölcsöt termeszteni tanítja a csöppségeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!