2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László

Következik:

Híradó 12:05

Radar

Radar - Átadták a Batthyány- és a Zichy Antónia-díjakat

A Magyar Batthyány Alapítvány immáron negyedik alkalommal adta át a 2019-ben alapított gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjakat. Az elismeréseket olyan személyek kaphatják, akik kiemelkedő és példamutató tevékenységük révén, önmagukon túllépve másokért és egy sokkal magasztosabb célért teszik a dolgukat.

  • Radar - Átadták a Batthyány- és a Zichy Antónia-díjakat

Az aradi vértanúk napja alkalmából, ünnepélyes keretek között került sor a Gróf Battyány Lajos- és a gróf Zichy Antónia-díjak átadására.

A Magyar Batthyány Alapítvány idén is a Fiumei úti sírkertben álló Batthyány mauzóleumot választotta a díjkiosztó helyszínének. A díjakat Dr. Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány elnöke adta át.

A díjakra számos jelölés érkezett. Az összesítés után a gróf Batthyány Lajos-díjat

Vizi E. Szilveszter,

a Magyar Szent István-renddel és a Magyar Corvin-lánccal kitüntetett, kétszeres Széchenyi-díjas magyar orvos, farmakológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia és a Szent István Tudományos Akadémia rendes tagja érdemelte ki; míg a Gróf Zichy Antónia-díjat

Tordai Teri,

Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész vehette át.

Az alapítvány továbbá posztumusz díjakat és emléklapokat is kiosztott.

 

További epizódok

Radar - Gianni Annoni Mikulásként az Avason + videó

Radar - Gianni Annoni Mikulásként az Avason + videó

Az Ökumenikus Segélyszervezet családok átmeneti otthonait minden évben meglátogatja a Mikulás. 2023. december 06.
Radar - Andrij Jermak: elveszítheti Ukrajna a háborút + videó

Radar - Andrij Jermak: elveszítheti Ukrajna a háborút + videó

Kimondani is szörnyű de a mai már az orosz-ukrán fegyveres konfliktus 651. napja. 2023. december 06.
Radar - A télapó nyomában + videó

Radar - A télapó nyomában + videó

A télapó érkezése minden gyermek számára izgalmas. A december 5.-én kitett, kipucolt cipőket a Mikulás megtölti mindenféle földi jóval, de persze csak a jó gyerekek kaphatják meg a vágyott ajándékot. 2023. december 05.

Legfrissebb híreink

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Befogta a kritikusok száját Szoboszlai

Szalutált a szurkolók előtt a hosszabbításban szerzett gólja után Szoboszlai Dominik, aki eldöntötte a Sheffield United–Liverpool meccset szerda este a Premier League 15. fordulójában.
Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Kiosztotta Klopp az angol riportert + videó

Szerda este Szoboszlai Dominik megszerezte második gólját a Premier League-ben. A magyar középpályás biztosította be az idegenbeli győzelmet a Sheffield United ellen, a Vörösök versenyben vannak a bajnoki címért.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!