2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 23:30

Radar

Radar - A tűzszünet után folytatódni fog a háború + videó

Eredetileg máig tart a tűzszüneti megállapodás az izraeli háborúban. Vajon az eddigi feltételekkel újabb megállapodás születik, és újabb túszokat engedhetnek szabadon a Hámász terroristák? Szakértők szerint igen. Az izraeli miniszterelnök utána viszont pusztítóan megindítja a támadást.

  • Radar - A tűzszünet után folytatódni fog a háború + videó

Az 54. napnál járnak a felek a fegyveres konfliktusban, és bár (szakértők szerint) meghosszabbíthatja a tűzszünetet a Hamász és Izrael, a kezdeményezés a terrorszervezet kezében van. Ahogy az is a Hamászon múlik, hogy férfiakat, nőket vagy gyerekeket engednek el sikeres tárgyalások esetén.

A tűzszüneti megállapodás eredetileg máig tart. Azonban amennyiben a felek megállapodnak a folytatásban, ugyanazokkal a feltételekkel meghosszabbítható.

Az iszlámnak komoly szabályai arra, hogy ki számít hadviselő félnek, ebbe pedig a nők és a gyerekek egyértelműen nem tartoznak bele.

Újabb 10 izraeli túszt és két thaiföldi állampolgárt is szabadon engedett a Hamász a tűzszüneti megállapodás részeként. A zsidó állam és a Hamász közötti egyezmény úgy jött létre, hogy a palesztin fegyveres szervezet beleegyezett abba, hogy minden nap 10 izraeli túszt enged el. Cserébe Jeruzsálem szabadon bocsájt napi 30 bebörtönzött palesztint.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!