2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Radar

Radar - 1988 óta ez volt a 13. rendőrgyilkosság az országban

1988 óta a tegnap esti volt a 13. rendőrgyilkosság az országban. Több más esetben életveszélyesen sebesítették meg az intézkedő rendfenntartókat, de olyan is előfordult, hogy robbanószer okozott súlyos sérülést. Mutatjuk a legnagyobb port kavaró eseteket.

  • Radar - 1988 óta ez volt a 13. rendőrgyilkosság az országban

2020 karácsonyán az összes magyar rendőr, egy kollégáért szorított. Szenteste előtt bejelentés érkezett egy újpesti lakótelepről a rendőrségre. Csendháborításra gondoltak, de nem hallottak semmit ezért bementek a lépcsőházba. A hatodik emeleten aztán egy drog hatása alatt álló 35 éves agresszív férfi minden előzmény nélkül rátámadt a rendőrökre.

Az elkövető a 26 éves Pétert életveszélyesen megsebesítette. A két rendőr pont a Radar stábjának egy exkluzív interjúban mesélték el, mi történt azon a reggelen.

A támadót végül Péter társa, Erika lőtte le.

A hős rendőrök már nem az utcán járőröznek. Jelenleg Péter a bűnmegelőzési osztályon, Erika pedig a kommunikációs osztályon dolgozik. Érezték, hogy környezetváltozásra van szükségük, A rendőrpárosnak nagy tervei vannak, el szeretnék végezni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet.

„Segítség! A Teréz körúton bomba, két sérült rendőr! Segítség, két sérült rendőr! Egy rendőr eszméletlen, segítség, segítség! Azonnal küldjétek a mentőt, nyaksérült az egyik kolléga, nyaksérült!”

Ezt a hangfelvételt a rendőrség tette nyilvánossá a 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás után. Az európai terrorhullám miatt előbb sokan politikai merényletre gondoltak, hiszen a célpontok egyenruhás rendőrök voltak.

Andirkó Szabina és Vantara László törzsőrmester súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, volt egy civil sérült is, ő enyhébbeket. A Teréz körúti robbantásban megrongálódtak a környéken álló autók, a detonáció ereje több lakás ablakát betörte. A helyszínen és környékén szögeket találtak szétszóródva, közülük volt olyan darab is, ami 187 méter távolságra repült el.

Az elkövetőt többször vizsgálták meg azt kutatva, hogy elmeállapota alapján büntethető-e. Mindannyiszor azt az eredményt kapták, hogy a vádlott személyiségzavarban szenved, de épelméjű. A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon életfogytig tartó fegyház büntetésre ítélte.

Golyónyomok a falon, vérfoltok a szőnyegen.

2016 októberében egy bőnyi házkutatás közben alakult ki tűzharc, ami Pálvölgyi Péter halálát okozta.

Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét semmilyen módon nem lehetett volna megmenteni. Az őrnagy 46 éves volt és 25 évig szolgált a rendőrként. Kollégái kiváló embert, kitűnő kollégát ismertek meg benne.

A ma 85 éves elkövetőt végül jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték.

2010 júliusában a Keleti pályaudvar környékén gázoltak halálra egy zuglói rendőrt, a mindössze 30 éves Radovics Dusán hadnagyot.

Az elkövetőt szabálytalan sávváltás miatt akarták megállítani a rendőrök a Bosnyák térnél. Ő viszont ittas állapotban, bedrogozva tovább száguldott és a Keleti Pályaudvarnál állt csak meg.

Az elkövetőre végül 12 éves fegyházbüntetést szabtak ki.

2008 februárjában Borbély Zoltán zászlósraz elkövető szó nélkül nyitott tüzet a ház ajtajához érkező rendőrökre, életfogytiglani börtönbüntetést rótt ki rá a bíróság.

2008 májusában Borsos József rendőr alezredes egy tűzharcban kapott halálos sebet. Az elkövetőt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!