2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Radar

Ők az ország legokosabb kis természettudósai + videó

Ők itt négyen azok a diákok aki több fordulón keresztül szóban és írásban is bizonyították, hogy bizony az általános tananyagon túl, széles tudásuk van környezetismeretből.

  • Ők az ország legokosabb kis természettudósai + videó

A csapatmunkára nevelő tehetségsegítő versenyt először 2004 őszén rendezték meg Budapest I-II-III. kerületében. A következő évben azonban már kiszélesedett, így mára már az ország minden pontjáról nevezhetnek tanulók. A tudás viadalra évfolyamonként 4 fős csapatokkal jelentkezhetnek a diákok. A verseny népszerűsége talán annak is köszönhető, hogy a versengés izgalma mellett még egy fontos készségre is megtanítja a fiatalokat. Ez pedig az együttműködés. A diákoknak nem csak logikára, stilisztikára, kombinációs készségekre és az összefüggések felismerésére építő feladatokra kell felkészülniük. A sikeres szerepléshez előre ki kell alakítaniuk csapataikon belül a munkamegosztást, de fontos a közös gondolkodás.  Az eredmény nem jöhetett volna létre a gyerekek lelkesedése, a tanító néni extra munkája és a szülők fáradhatatlan segítsége nélkül. az együttes problémamegoldó képesség is. 

A riportban megszólaló felnőttek egyik így fogalmazott: "Foglalkoznunk kellett velük. Az interneten nagyon sok dolognak utána kellett nézni, mert az alaptananyagot nem igazán fedi az ismeretanyag, nagyon átfogó és nagyon sokrétű. Úgyhogy nagyon sok olyan kérdés volt, amit mi is kapásból nem tudtunk, mint szülők a harmadikos anyagban, de utánanéztünk, ott az internet, és levadásztuk ezeket a dolgokat. (...) Nagyon jól kiegészítették egymást a gyerekek. Tehát akkora ismeretanyagról van szó, hogy egy gyereknek tulajdonképpen lehetetlen belátnia és mindennel képbe kerülnie, főleg harmadik osztályosként. Viszont nagyon jól kiegészítették egymást. Volt, aki a földrajzban volt jó, volt, aki biológiában, volt, aki matematikában, és ez volt szerintem a sikernek a kulcsa, hogy ilyen jó eredményt tudtak elérni."

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!