2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Élet a türbe árnyékában

Következik:

Radar 04:00

Publi Cafe

Publi Cafe: Oltásellenesek, létezik egy közösségi felelősségvállalás

Apáti Bence, illetve Filep Dávid volt Lentulai Krisztián vendége a Publi Cafe legutóbbi adásában. Többek között szó volt a WHO-főtitkár magyarországi tárgyalásairól, majd arról, hogy éles üzembe fordult az ellenzéki előválasztás, de szóba hozták azt is, hogy az afganisztáni válság miatt ismét előhúzta a kvóta kártyát az Európai Bizottság.

Hazánkba látogatott Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadott. Sajtótájékoztatójukon elhangzott, mára nem kérdés, hogy lesz a koronavírus-járványnak negyedik hulláma, de ha a jelenleg még beoltatlan emberek egy jelentős része felveszi a vakcinát, akkor azt nyugodtabban, biztonságosabban várhatjuk.

Filep Dávid, az Aktuális vloggere a kijelentés kapcsán elmondta, szerinte nem szabad az oltást ráerőltetni senkire, de most, hogy a társadalom nagyobb része be van oltva, el kell gondolkodni azon, hogy azok az emberek, akik nem oltatják be magukat vállalják-e azt a kockázatot, leterhelik az egészségügyi ellátórendszert.

Tehát, mindig azt felejtjük el, a te saját tested, hogy ezt kockáztatod-e vagy sem, csak, amikor arról van szó, hogy valakit azért nem lehet majd megműteni, mert valaki más nem volt beoltva és lélegeztetőgépre kerül, akkor ott azért van egy társadalmi felelősségvállalás

– tette hozzá.

Az elhangzottra reagálva Lentulai Krisztián rámutatott,

létezik egy egyéni jog, amivel lehet élni, de létezik egy közösségi felelősségvállalás is, ami talán kötelesség is, ami olykor szemben áll az egyéni joggal

Iszonyatosan rosszat tesz a gazdaságilag és mentálisan is, ha zárnak az országok a pandémia miatt Apáti Bence közlése szerint. A Magyar Nemzet főmunkatársa beszélt bizonyos ellenzéki sajtóorgánumok felelősségéről is, miszerint ahelyett, hogy arra biztatnák az embereket, hogy menjenek és oltassák be magukat, pont az ellenkezőjére „játszanak”.

Nem segítenek bennünket abban, hogy elvigyék az embereket beoltatni, hiszen az az érdekük, hogy az ország pont a választás előtt bezárkózzon és olyan állapotban menjenek el az emberek voksolni, hogy négy hónapig be voltak zárva

– jelentette ki.

Teljes adás: 

HírTv

 

További epizódok

Publi Cafe: Az egész ellenzéki előválasztás egy kabaré

A Publi Cafe vendégei Ferencz Orsolya és Kohán Mátyás voltak. 2021. szeptember 09.

Publi Cafe: Nyilvánvalóan nem Karácsony Gergely irányít

M. Kovács Róbert műsorvezető vendégei a Publi Caféban Rákay Philip és Kiszelly Zoltán voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!