2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Publi Cafe

Publi Cafe: Oltásellenesek, létezik egy közösségi felelősségvállalás

Apáti Bence, illetve Filep Dávid volt Lentulai Krisztián vendége a Publi Cafe legutóbbi adásában. Többek között szó volt a WHO-főtitkár magyarországi tárgyalásairól, majd arról, hogy éles üzembe fordult az ellenzéki előválasztás, de szóba hozták azt is, hogy az afganisztáni válság miatt ismét előhúzta a kvóta kártyát az Európai Bizottság.

  • Publi Cafe: Oltásellenesek, létezik egy közösségi felelősségvállalás

Hazánkba látogatott Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadott. Sajtótájékoztatójukon elhangzott, mára nem kérdés, hogy lesz a koronavírus-járványnak negyedik hulláma, de ha a jelenleg még beoltatlan emberek egy jelentős része felveszi a vakcinát, akkor azt nyugodtabban, biztonságosabban várhatjuk.

Filep Dávid, az Aktuális vloggere a kijelentés kapcsán elmondta, szerinte nem szabad az oltást ráerőltetni senkire, de most, hogy a társadalom nagyobb része be van oltva, el kell gondolkodni azon, hogy azok az emberek, akik nem oltatják be magukat vállalják-e azt a kockázatot, leterhelik az egészségügyi ellátórendszert.

Tehát, mindig azt felejtjük el, a te saját tested, hogy ezt kockáztatod-e vagy sem, csak, amikor arról van szó, hogy valakit azért nem lehet majd megműteni, mert valaki más nem volt beoltva és lélegeztetőgépre kerül, akkor ott azért van egy társadalmi felelősségvállalás

– tette hozzá.

Az elhangzottra reagálva Lentulai Krisztián rámutatott,

létezik egy egyéni jog, amivel lehet élni, de létezik egy közösségi felelősségvállalás is, ami talán kötelesség is, ami olykor szemben áll az egyéni joggal

Iszonyatosan rosszat tesz a gazdaságilag és mentálisan is, ha zárnak az országok a pandémia miatt Apáti Bence közlése szerint. A Magyar Nemzet főmunkatársa beszélt bizonyos ellenzéki sajtóorgánumok felelősségéről is, miszerint ahelyett, hogy arra biztatnák az embereket, hogy menjenek és oltassák be magukat, pont az ellenkezőjére „játszanak”.

Nem segítenek bennünket abban, hogy elvigyék az embereket beoltatni, hiszen az az érdekük, hogy az ország pont a választás előtt bezárkózzon és olyan állapotban menjenek el az emberek voksolni, hogy négy hónapig be voltak zárva

– jelentette ki.

Teljes adás: 

HírTv

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!