2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Élet a türbe árnyékában

Következik:

Radar 04:00

Publi Cafe

Publi Cafe: Joe Biden szavazói most szembesültek a fájdalmas valósággal

Angela Merkel német kancellár szerint sikerként lehet elkönyvelni azt a káoszt, amit az amerikai csapatok kivonulása hagyott maga után Afganisztánban, de beszélünk arról is, hogy a gyakorlatban máris megbukott az uniós progresszív erők furkósbotja, a jogállamisági mechanizmus. M. Kovács Róbert vendégei a Publi Cafe csütörtöki adásában Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke és Dávid Bence, a Konverzió Blog szerzője voltak.

A nemzetközi közösség Afganisztánban tevékenykedő tagjainak mindegyike alábecsülte a csapataik kivonulása révén beinduló folyamatok sebességét, azonban az utóbbi csaknem húsz év munkája a tálib hatalomátvétel ellenére sem volt hiábavaló - jelentette ki Angela Merkel szerdán a szövetségi parlamentben. A német kancellár gondolataira reagálva Szőnyi Kinga elmondta, arról kellene beszélni, hogy a tálib hatalomátvétellel katasztrofális élet vár az ott élő asszonyokra, nőkre és gyermekekre. Úgy látja, jelenleg remény sincs arra, hogy Afganisztánban azt a káoszt, ami kialakult, optimistán lehetne kezelni.

Miben reménykedett Angela Merkel? Olyan, mintha egy, a helyét éppen elfoglaló politikusról beszélnénk és éppen egy szűzbeszédet mondott volna

– tette hozzá.

M. Kovács Róbert felvetésére, hogy a 2015-ös migrációs krízis idején megfogalmazott Merkel-féle Willkommenskulturról ma már a németek is belátják, hogy hiba volt és annak az első tanújeleit lehet látni a mostani kancellári nyilatkozatban, Dávid Bence közölte, meglátása szerint 2015 óta tévedéseket mond Angela Merkel.

A Willkommenskultur és a Wir schaffen das, ezek a mondatok gyakorlatilag az európai progresszió sírkövének a feliratai is lehetnének, csak a baj, hogy mellette süllyed el a nyugati kultúra is

– jegyezte meg.

A Konverzió Blog szerzője az afganisztáni események kapcsán egyben üdvözölte, hogy a magyar katonák fantasztikus munkát végeztek és sikerült minden magyar állampolgárt kimenekíteniük, amire csak büszkék lehetünk.

Szőnyi Kinga szerint az elhibázott amerikai csapatkivonás hátterében az is állhat, hogy a cél az Egyesült Államokban Joe Biden megbuktatása, vagyis nem kívánják megvárni azt, amíg egészségügyi okokra hivatkozva lemond.

Biztos az, hogy neki szándékosan rossz tanácsot adtak és vele majd elvitetik a balhét

– jelentette ki.

Joe Biden szavazói még mindig abban a lázálomban élnek, hogy Amerika fújja a passzát szelet a világ minden egyes pontján Dávid Bence közlése szerint. Hozzátette:

most ezek a szavazók azt látják, hogy csúfos kudarcot vallott a húszéves demokrácia export, több ezer milliárd dollár és több százezer halott a mérlege ennek az akciónak.

Teljes adás:

 

Adásunkban szó esett természetesen arról is hogy újabb sporteseményt hekkelne meg az ellenzék, ezúttal Karácsony Gergely vétózná meg utólag az atlétikai vb-t.

 

További epizódok

Publi Cafe: Az egész ellenzéki előválasztás egy kabaré

A Publi Cafe vendégei Ferencz Orsolya és Kohán Mátyás voltak. 2021. szeptember 09.

Publi Cafe: Nyilvánvalóan nem Karácsony Gergely irányít

M. Kovács Róbert műsorvezető vendégei a Publi Caféban Rákay Philip és Kiszelly Zoltán voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!