2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Publi Cafe

Publi Cafe: Joe Biden szavazói most szembesültek a fájdalmas valósággal

Angela Merkel német kancellár szerint sikerként lehet elkönyvelni azt a káoszt, amit az amerikai csapatok kivonulása hagyott maga után Afganisztánban, de beszélünk arról is, hogy a gyakorlatban máris megbukott az uniós progresszív erők furkósbotja, a jogállamisági mechanizmus. M. Kovács Róbert vendégei a Publi Cafe csütörtöki adásában Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke és Dávid Bence, a Konverzió Blog szerzője voltak.

  • Publi Cafe: Joe Biden szavazói most szembesültek a fájdalmas valósággal

A nemzetközi közösség Afganisztánban tevékenykedő tagjainak mindegyike alábecsülte a csapataik kivonulása révén beinduló folyamatok sebességét, azonban az utóbbi csaknem húsz év munkája a tálib hatalomátvétel ellenére sem volt hiábavaló - jelentette ki Angela Merkel szerdán a szövetségi parlamentben. A német kancellár gondolataira reagálva Szőnyi Kinga elmondta, arról kellene beszélni, hogy a tálib hatalomátvétellel katasztrofális élet vár az ott élő asszonyokra, nőkre és gyermekekre. Úgy látja, jelenleg remény sincs arra, hogy Afganisztánban azt a káoszt, ami kialakult, optimistán lehetne kezelni.

Miben reménykedett Angela Merkel? Olyan, mintha egy, a helyét éppen elfoglaló politikusról beszélnénk és éppen egy szűzbeszédet mondott volna

– tette hozzá.

M. Kovács Róbert felvetésére, hogy a 2015-ös migrációs krízis idején megfogalmazott Merkel-féle Willkommenskulturról ma már a németek is belátják, hogy hiba volt és annak az első tanújeleit lehet látni a mostani kancellári nyilatkozatban, Dávid Bence közölte, meglátása szerint 2015 óta tévedéseket mond Angela Merkel.

A Willkommenskultur és a Wir schaffen das, ezek a mondatok gyakorlatilag az európai progresszió sírkövének a feliratai is lehetnének, csak a baj, hogy mellette süllyed el a nyugati kultúra is

– jegyezte meg.

A Konverzió Blog szerzője az afganisztáni események kapcsán egyben üdvözölte, hogy a magyar katonák fantasztikus munkát végeztek és sikerült minden magyar állampolgárt kimenekíteniük, amire csak büszkék lehetünk.

Szőnyi Kinga szerint az elhibázott amerikai csapatkivonás hátterében az is állhat, hogy a cél az Egyesült Államokban Joe Biden megbuktatása, vagyis nem kívánják megvárni azt, amíg egészségügyi okokra hivatkozva lemond.

Biztos az, hogy neki szándékosan rossz tanácsot adtak és vele majd elvitetik a balhét

– jelentette ki.

Joe Biden szavazói még mindig abban a lázálomban élnek, hogy Amerika fújja a passzát szelet a világ minden egyes pontján Dávid Bence közlése szerint. Hozzátette:

most ezek a szavazók azt látják, hogy csúfos kudarcot vallott a húszéves demokrácia export, több ezer milliárd dollár és több százezer halott a mérlege ennek az akciónak.

Teljes adás:

 

Adásunkban szó esett természetesen arról is hogy újabb sporteseményt hekkelne meg az ellenzék, ezúttal Karácsony Gergely vétózná meg utólag az atlétikai vb-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!