2021. május 10.,
hétfő, Ármin, Pálma napja

Publi Cafe: Fel kell venni a kesztyűt a konzervatív oldalon

Hír TV

2020. április 9., csütörtök 21:55

Az ellenzéki sajtó jelentős része szerint idehaza bő egy hete diktatúra uralkodik. Bár a parlament továbbra is ülésezik, léteznek még ellenzéki pártok és a baloldali politikusok közösségi oldalain továbbra is folyik a fröcsögés – vezette fel a Hír TV Publi Cafe című rendkívüli magazinműsorának első témájt Trombitás Kristóf műsorvezető, majd az iránt érdeklődött, hogy vendégeinek, Bayer Zsoltnak, Kálomista Gábornak és Pesty Lászlónak mennyire romlott a biztonságérzete az elmúlt napokban.

Pesty László dokumentumfilmes erre megjegyezte, hogy a házi karanténban egyesek hajlamossá válhatnak arra, hogy túlzásba vigyék a médiafogyasztást, és a saját hatásuk alá kerüljenek. Ezt látja a magyar ellenzéken is.

Kálomista Gábor színházigazgató már arról beszélt, hogy komikus a baloldali politikusok viselkedése, és a diktatúra folyamatos szajkózása.

Azért is nevetséges mindez véleménye szerint, mert zömében olyan pártok „örököseiről” van szó, akik már valóban építettek diktatúrát.

Bayer Zsolt csatlakozott az előtte szólókhoz, és

felidézte a 2006 őszi „tökéletes demokráciát” és annak felejthetetlen történéseit.

Ezt követően a New York Times Magyarországról szóló cikkét vették górcső alá a vendégek, amelyet a 24.hu „szarvashibával” vett át. Erre kontrázott rá a 444.hu, amely már arról értekezett, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos beleszállt a New York Times anyagába, miután cáfolta az abban szereplő állításokat. Az írásról pedig rövid időn belül kiderült, hogy a 444.hu külföldi munkatársától származik.

A fenti eseten sem Kálomista Gábor, sem Bayer Zsolt nem lepődött meg. Bayer felidézte, hogy évtizedek óta ismert ez a fogás az ellenzéki médiumoknál, elég csak a Népszabadság Teller-levelére gondolni, de a HVG-nél is jól bevált gyakorlat volt a külföldi kapcsolatok révén leközölt lejárató anyagok átvétele és feldolgozása, ezt „welyerbélázásnak” hívták. Pesty László pedig azt javasolta, hogy

érdemes lenne ezt a jobboldalon is kipróbálni. Bár ez cinikusnak és nevetségesnek hangozhat, a dokumentumfilmes szerint fel kellene venni a kesztyűt, és visszaütni,

mert ez az ellenzéki játék már nem tegnap óta megy.

A műsorban ezen kívül szó esett még a színházi szolidaritási alapról, de a fővárosi önkormányzati fenntartású, Pesti úti idősek otthonában történteket is alaposan körüljárták.

Teljes adás:

Hír TV