2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Publi Cafe

Publi Cafe: A középosztály súlyosan ráfizetne a balodali adóemelés politikájára

Terítéken a baloldal gazdaságpolitikája. A Publi Cafe vendégei voltak Dávid Bence blogger és Kacsoh Dániel, a Mandiner belpolitikai rovatvezetőke. Műsorvezető: Trombitás Kristóf.

  • Publi Cafe: A középosztály súlyosan ráfizetne a balodali adóemelés politikájára

A baloldal – ugyan még csak finoman, de már nyíltan – egyre inkább arra utalgat, hogy hatalomra kerülve nem tartaná meg a jelenlegi családtámogatási adórendszert. A baloldali gazdaságpolitika hatásairól szólva Dávid Bence blogger úgy fogalmazott, megint a világok harcának klasszikus esetével lehet találkozni, mert – tette hozzá – van egy jobboldali politika, ami abban látja a társadalom megerősítését, ha sejtenként (családonként) erősíti meg a társdalom szövetét, ennek pedig legjobb eszköze az adócsökkentés politikája és a jutalmazó adózás eszköze.

2010 óta egységes személyijövedelem-adó lépett életbe Magyarországon, megéri továbbtanulni, képezni magadat és jobb státuszba kerülni, többet dolgozni mert a progresszív adózás, miszerint a magasabb keresetűek sokkal többet kell, hogy befizessenek az államkasszába, ezen felül pedig van egy jutalmazó rész a családok, a fiatalok, a rászoruló emberek oldalán (…) itt ütközik össze a két világ

– mutatott rá.

Dávid Bence szerint a koronavírus-járvány jó eszköz volt a baloldalnak, hogy felmutassa az adóemeléseknek az ő általuk megideologizált politikáját.

Nem szabad bedőlni nekik, adócsökkentéssel lehet elérni azt, hogy a társadalom teljesítőképessége minél jobb legyen

– közölte.

Kacsoh Dániel szerint azt nem szabad elfelejteni Gyurcsány Ferenc 2006-os elhíresült áfacsökkentési programját, a választás előtt jelentősen csökkentették a forgalmi adót, majd hatalomban maradva, jött a fordulat és piaci okokra hivatkozva visszaemelte az áfát.

Ebből tudunk kiindulni, hogy mi az a hozzáállás, amit várhatunk a baloldaltól. Gyurcsány akkor és most is meghatározó politikusa a baloldalnak, praktikusan az lesz, amit ő akar

– mondta el a Mandiner belpolitikai rovatvezetője.

Adásunk szereplői egyetértettek abban, hogy valóban két filozófia harcol egymással, a teljesítményt, a hozzáállást jutalmazó és azt el is váró adópolitika, valamint a szociális demagógiában, új kommunizmusban fogant baloldali válasz erre a jelenségre, ami azonban nem megoldás.

Teljes adás:

Adásunkban szó esett arról is, hogy Gyurcsány Ferenc egy fajgyűlölő politikust támogat, de szó esett Cseh Katalin botrányának legfrissebb részleteiről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!