2021. június 13.,
vasárnap, Antal, Anett napja

Publi Cafe: A baloldal szerint kétfajta Kossuth-díj van

Hír TV

2021. március 17., szerda 20:50

Kiosztották az állami kitüntetéseket, és ebből az alkalomból „pártszolgálatos seggnyalóknak” neveztek több, köztiszteletben álló és népszerű személyt. A kommunizmus kísértete járja be a Budai Várat, Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes kockákkal zsúfolná tele lélek nélkül a Várnegyedet. A Závecz Research szerint pedig ismét növekedésnek indult a kormánypártok népszerűsége – vezette fel a mai adás témáit Velkovics Vilmos műsorvezető.

Elsőként Vásárhelyi Mária kirohanását járták körül, hiszen ő volt az, aki Nagy Feró kitüntetése kapcsán a népszerű zenészt, és ugyancsak Kossuth-díjas Ákost pártszolgálatos seggnyalóknak nevezte. Rákay Philip pedig erre reagált is. A kommunikációs szakember bejegyzése pedig sokaknál kiütötte a biztosítékot, ebből is látszik, hogy az elvtársak nem bírják a kritikát. Rákay rámutatott arra Vásárhelyi fröcsögése kapcsán, hogy

amikor az ellenzékiek kaptak az övéiktől kitüntetést, akkor ott a szakmaiság megkérdőjelezhetetlen, de mikor a jobboldali kormányok tüntetnek ki valakit, az csak „seggnyaló” lehet. A szakember szerint nem Vásárhelyi Máriának kellene megmondania, hogy ki kaphat elismerést és ki nem.

Velkovics Vilmos ezt követően azt a kérdést tette fel, hogy miért fáj ez nekik.

Mert ők a szakma, ők hozzák el a nyugati civilizáció fényét a sötétségbe, ide mucsára

– válaszolta Kiszelly Zoltán, majd azzal folytatta, hogy az ellenzékiek ezekkel a húzásokkal kívánják magukat a jobboldal fölé emelni. A politológus ugyanakkor azzal a gondolattal is eljátszott, hogy ellenkező esetben, hogyha a jobboldal becsmérelte volna az ő jelöltjeiket, mekkora zűrzavar lenne most. De igaz ez Fekete-Győr vagy Szarvas Koppány Bendegúz fenyegetőzésére is.

Bár kijelentették, hogy eltakarítanák a jobboldali újságírókat és korlátoznák őket a munkájukban, ez nem hatotta meg a fejlett Nyugatot, Brüsszel erre nem lépett semmit

– hangsúlyozta Kiszelly.

A műsor második felében pedig foglalkoztak a Závecz Research legújabb felmérésével, amely a kormánypártok újbóli erősödését mutatja, de nem kerülhették meg az ellenzéki előválasztás előkészületeit sem.

Teljes adás:

Hír TV