2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Publi Cafe

A vöröskereszt folytatja tevékenységét Afganisztánban

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) keddi tájékoztatása szerint folytatja humanitárius segítségnyújtási tevékenységét Afganisztánban a külföldi csapatok kivonulását és a tálib hatalomátvételt követően.

  • A vöröskereszt folytatja tevékenységét Afganisztánban

"Tekintettel a helyzetre, amelyen az ország ebben a pillanatban keresztülmegy, itt kell lennünk" - mondta egy sajtótájékoztatón Eloi Fillion, az ICRC afganisztáni delegációjának vezetője hozzátéve: azt tervezik, hogy újraindítják tevékenységüket, mihelyst a tálibok megalakítanak egy olyan kormányt, amellyel képesek lesznek összehangolni a humanitárius segítségnyújtást.

Az ICRC afganisztáni delegációjának vezetője elmondta: jelenleg fennállnak a rendszeres munkavégzést akadályozó korlátok, amelyek a biztonsági helyzettel és azzal hozhatók kapcsolatba, hogy nincsen kormány. Fillion szerint az ICRC műveletei lelassultak kissé.

"Szükségünk van arra, hogy megalakuljon egy nemzeti kormány, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kapcsolatban lehessünk a különböző minisztériumokkal" - tette hozzá.

Fillion közölte: fontosnak tartja, hogy kielégítsék a lakosság egészségügyi szükségleteit, és emlékeztetett arra, hogy olyan ortopédiai központok hálózatával rendelkeznek országszerte, amelyek jelentős számban nyújtanak szolgáltatásokat a fogyatékossággal élő személyek számára. Fillion hangsúlyozta, hogy az ICRC részt vesz azoknak a családoknak a védelmével és újraegyesítésével kapcsolatos munkálatokban is, amelyeknek tagjait a csaknem két évtizedig tartó afganisztáni háború elszakított egymástól.

A tálib lázadók - akiket húsz évvel ezelőtt fosztott meg hatalmuktól az amerikaiak vezette nemzetközi katonai koalíció - augusztus 15-én, néhány óra leforgása alatt harc nélkül elfoglalták Kabult, majd bejelentették, hogy véget ért a húsz éve tartó afganisztáni háború. Asraf Gáni afgán elnök ezt megelőzően családjával együtt elmenekült az országból - mint később kiderült - az Egyesült Arab Emírségekbe.

MTI

További epizódok

Publi Cafe: Az egész ellenzéki előválasztás egy kabaré

Publi Cafe: Az egész ellenzéki előválasztás egy kabaré

A Publi Cafe vendégei Ferencz Orsolya és Kohán Mátyás voltak. 2021. szeptember 09.
Publi Cafe: Nyilvánvalóan nem Karácsony Gergely irányít

Publi Cafe: Nyilvánvalóan nem Karácsony Gergely irányít

M. Kovács Róbert műsorvezető vendégei a Publi Caféban Rákay Philip és Kiszelly Zoltán voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!