2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Publi Cafe

A vöröskereszt folytatja tevékenységét Afganisztánban

A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) keddi tájékoztatása szerint folytatja humanitárius segítségnyújtási tevékenységét Afganisztánban a külföldi csapatok kivonulását és a tálib hatalomátvételt követően.

  • A vöröskereszt folytatja tevékenységét Afganisztánban

"Tekintettel a helyzetre, amelyen az ország ebben a pillanatban keresztülmegy, itt kell lennünk" - mondta egy sajtótájékoztatón Eloi Fillion, az ICRC afganisztáni delegációjának vezetője hozzátéve: azt tervezik, hogy újraindítják tevékenységüket, mihelyst a tálibok megalakítanak egy olyan kormányt, amellyel képesek lesznek összehangolni a humanitárius segítségnyújtást.

Az ICRC afganisztáni delegációjának vezetője elmondta: jelenleg fennállnak a rendszeres munkavégzést akadályozó korlátok, amelyek a biztonsági helyzettel és azzal hozhatók kapcsolatba, hogy nincsen kormány. Fillion szerint az ICRC műveletei lelassultak kissé.

"Szükségünk van arra, hogy megalakuljon egy nemzeti kormány, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kapcsolatban lehessünk a különböző minisztériumokkal" - tette hozzá.

Fillion közölte: fontosnak tartja, hogy kielégítsék a lakosság egészségügyi szükségleteit, és emlékeztetett arra, hogy olyan ortopédiai központok hálózatával rendelkeznek országszerte, amelyek jelentős számban nyújtanak szolgáltatásokat a fogyatékossággal élő személyek számára. Fillion hangsúlyozta, hogy az ICRC részt vesz azoknak a családoknak a védelmével és újraegyesítésével kapcsolatos munkálatokban is, amelyeknek tagjait a csaknem két évtizedig tartó afganisztáni háború elszakított egymástól.

A tálib lázadók - akiket húsz évvel ezelőtt fosztott meg hatalmuktól az amerikaiak vezette nemzetközi katonai koalíció - augusztus 15-én, néhány óra leforgása alatt harc nélkül elfoglalták Kabult, majd bejelentették, hogy véget ért a húsz éve tartó afganisztáni háború. Asraf Gáni afgán elnök ezt megelőzően családjával együtt elmenekült az országból - mint később kiderült - az Egyesült Arab Emírségekbe.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!