2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Politikai hobbista

Politikai hobbista: ne legyünk gyógyszerzabáló nemzet + videó

A stúdióban Szamosi Tímea, Ambrózy Áron, Takács Áron és Varga Ádám, valamint a műsorvezető: Jeszenszky Zsolt. A műsor második felében a hobbista pedig Takács Péterrel, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkárával beszélgetett.

  • Politikai hobbista: ne legyünk gyógyszerzabáló nemzet + videó

Ha megbetegszünk, akkor rengeteg pénzt emészthet fel az, hogy újra egészségesek legyünk, azonban sokkal fontosabb lenne a megelőzés, arra kellene költeni, hogy megelőzzük a bajt. Takács Péter szerint egyértelmű, hogy erősíteni kell a prevenciós szemléletet a magyar egészségügyben,

Egyre inkább a megelőzés irányába megyünk, most küszöbön van a szűrési keretrendszer megújítása, célkitűzés a dohányzás visszaszorítása, a mindennapos testmozgás – tette hozzá.

Az egészségügyi államtitkárság szoros kapcsolatban áll az oktatási államtitkársággal és szeptembertől

jön az iskolai egészségnevelés.

Takács Péter kifejtette, minden életkori csoportnak a megfelelő órán lesz olyan csomag, amit mint egészségtudatosság megkap, egészen az óvodás kortól, a középiskola végéig.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a nyugati világban teljesen elszabadultak a gyógyszerfogyasztási szokások, sőt – mint fogalmazott –

Magyarország pedig gyógyszerzabáló nemzet,

ennek a tudatosságát erősíteni kell, amiben nagy szerepe lehet a háziorvosoknak és a gyógyszerészeknek.

Kiemelte, rá kell erősíteni annak érdekében, hogy sokkal tudatosabb gyógyszerfogyasztás legyen (…) a megfelelő gyógyszert a megfelelő mennyiségben szedje be az ember.

További témáink:

  • A Putyin-interjú utóélete
  • Orbán Viktor évértékelője

Teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!