2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Politikai hobbista

Politikai hobbista - Budaházy György: Végigszívtunk 14 évet

A stúdióban Ambrózy Áron, Takács Áron és Varga Ádám, meghívott vendégünk volt Szamosi Tímea, a műsor második felében a hobbista Budaházy Györggyel beszélgetett. Műsorvezető: Jeszenszky Zsolt.

  • Politikai hobbista - Budaházy György: Végigszívtunk 14 évet

Közvetlenül a pápalátogatás előtt adott kegyelmet Budaházy Györgynek és öt társának Novák Katalin köztársasági elnök. Budaházy Györgyöt a 2006-os gyurcsányi őszödi beszédet és rendőrterrort követően vádolták meg erőszakos terrorcselekmények elkövetésével.

2006 véres ősze nem rendőri túlkapás hanem terrorizmus volt Budaházy György szerint, aki adáunkban felidézte, a brutális rendőri fellépések után valóban voltak, akik radikálisabb eszközökkel léptek fel a - szavai szerint - akkori terrorállam ellen. 

Szerinte 2006-ban a kormányzat a rendőrségen keresztül terrort hajtott végre, az erre adott sokszor erőszakos válaszokat pedig az ő nyakukba varrták és azt mondták rájuk, hogy terroristák. 

Ha az rendőri túlkapás volt? Az terrorizmus volt, a lakosság megfélemlítése céljából tömeges személy elleni erőszakkal elkövetett cselekménysorozat, amit 2006 őszén és még utána is az összes tüntetést feloszlatták erőszakkal, ha nem is ilyen durván, az kimaszkolja a terrorcselekményt, még az hiányzott, hogy meg is öljenek valakit (...) ha az rendőri túlkapás volt, akkor ez maximum ellenállói túlkapásnak nevezhető valami

- mondta el Budaházy.

Úgy fogalmazott, végiszívtak 14 évet, hat börtönben volt, egy másik vádlotttársa is körülbelül ennyit ült, a többiek kevesebbet. 

Kiemelte,

most államrend van 2006-ban államrendetlenség volt, hiszen - tette hozzá - a Gyurcsány-rezsim erőszakkal tartotta fenn a hatalmát, megbukott volna, ha nem lövet a tömegbe. 

  • Adásunkban Budaházy György részletesen kifejtette az ügyében eljáró bírákról és ügyészekről is a véleményét, valamint azt is felidézte, hogy családja miként élte meg az elmúlt 14 évet. 

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!