2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Politikai hobbista

Politikai Hobbista – Az „álpacifizmus” az a szociál-liberális kormányok sajátja + videó

A világ nem lett jobb hely, a magyar katona viszont semmivel nem rosszabb, mint bármely más nemzet katonája – mondta a Politikai Hobbista legújabb adásában Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Kijelentette, a szomszédunkban borzasztó öldöklés zajlik, amire a társadalom is reagált, a biztonság ma sokkal fontosabb kérdés az egyén szintjén, mint korábban.

  • Politikai Hobbista – Az „álpacifizmus” az a szociál-liberális kormányok sajátja + videó

Korszakváltás zajlik a magyar haderő területén, amelynek számtalan eleme van – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Politikai Hobbista legújabb adásában. A tárcavezető elmondta, a korszakváltás és az ezzel járó látható változások, úgy, mint például a haderőfejlesztés és a toborzás nem azt jelentik, hogy Magyarország tudatosan háborúra készül, hanem azt, hogy, ha véletlenül mégis hadrendbe kéne állnia, akkor az ne érje felkészületlenül.

„Néhány évtizede még elképzelhetetlen volt, hogy két keresztény ország Európában, a XX. század legborzasztóbb háborúira emlékeztető öldöklést rendez. Ehhez valahogyan viszonyulni kell”

– fogalmazott a miniszter, aki szerint erre a társadalom is reagált, így a biztonság kérdése sokkal magasabb besorolást kap az egyén szintjén is, mint korábban.

Beszélt arról is, a magyar haderő igenis képes elrettentő erőt felmutatni, az „álpacifizmus” az a szociál-liberális kormányok sajátja volt. A magyar nemzet egyik legnagyobb csodája a létezése – folytatta -, hiszen az elmúlt ezer évben először is fegyverrel kellett elfoglalnia a hazáját, és utána meg is kellett azt védeni a legkülönfélébb tektonikus mozgások között.

A világ nem lett jobb hely, a magyar katona viszont semmivel nem rosszabb, mint bármely más nemzet katonája, a feladat, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy a jelenlegi technikai környezetben megfelelő elrettentő erőt tudjon felmutatni – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!