2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Politikai hobbista

Politikai hobbista: A fejekben is át kell állítani egy gombot + videó

Évekkel ezelőtt bevezették a mindennapos testnevelést, azóta pedig elkészült egy kutatás, amely kimutatta, hogy évről évre – ennek ellenére – több a túlsúlyos gyerek – egyebek mellett erről is beszélt a Politikai Hobbista legújabb adásában Révész Máriusz. Az Aktív Magyarországért felelős államtitkár megdöbbentő egészségügyi adatokkal is szolgált, de kitért arra is, súlyos következményei vannak, ha valaki nem foglalkozik az egészségével.

  • Politikai hobbista: A fejekben is át kell állítani egy gombot + videó

Ha Magyarországon a strandon szétnézünk, akkor látjuk, hogy van, aki tíz, van, aki húsz és van, aki negyven kilóval is nehezebb akár a szükségesnél. Ahhoz, hogy ez változzon, meg kell teremteni az infrastrukturális feltételeket, de azért a fejekben is át kell állítani egy gombot – mondta Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár a Politikai Hobbista legújabb adásában. Ismertette, az Eurobarométer legfrissebb adatai szerint 59 százaléka az embereknek soha nem sportol, további 18 százalék pedig csak nagyon ritkán. Tehát a magyar lakosság háromnegyede gyakorlatilag egyáltalán nem mozog, aminek súlyos következményei vannak: például a várható élettartamuk 4,5 évvel elmarad az uniós átlagtól, a férfiaké ennél még nagyobb mértékben – fogalmazott az államtitkár.

Kijelentette, az egészségügyi ellátórendszer jóval kisebb mértékben felelős az emberek egészségi állapotáért, mint a saját egészségükhöz való hozzáállásuk – az Aktív Magyarországért program feladata éppen az, hogy ezen változtasson.

Révész Máriusz beszélt arról is, hogy évekkel ezelőtt bevezették a mindennapos testnevelést, azóta pedig elkészült egy kutatás, amely kimutatta, hogy évről évre – ennek ellenére – több a túlsúlyos gyerek.

„Végig kell gondolni, hogy az az út, amin járunk, az jó-e? Tehát, egy gyerek heti öt testnevelés órával megszereti-e a mozgást vagy sem? Az adatok azt mutatják, hogy nem” – mondta az államtitkár.

Hozzátette, hisznek abban, hogy a közösségi élménynek komoly húzóereje van, ehhez pedig számos programot tudnak majd kapcsolni, ugyanis a népegészségügyi termékadó egy részét éppen ilyen programokra fordíthatják majd.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!