2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Plusz-mínusz

Tabudöntögető Plusz-mínusz: Ungár kontra Dúró a terjedő homoszexuális propagandáról

Tabudöntögetés a Hír Tv Plusz-mínusz című műsorában. Lopakodik, vagy már sokkal inkább ránk rúgja az ajtót a melegpropaganda? Egyre többet hallunk a témáról, de miután a túltolt toleranciát is lenyomják a torkunkon, keveset is beszélünk róla. Vitaműsorunkban ezúttal a családvédelem volt a terítéken és ha család, akkor a szexuális nevelés körüli viták is előkerültek. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese kiemelte, pártja a normalitás pártján áll. Ungár Péter, az LMP politikusa ugyanakkor úgy véli, a Mi Hazánk pártpolitikai érdekek miatt homofób indulatokat kíván felverni.

  • Tabudöntögető Plusz-mínusz: Ungár kontra Dúró a terjedő homoszexuális propagandáról

A Mi Hazánk Mozgalom határozati javaslatban felvetette az Országgyűlésben, hogy az iskolákban legyen betiltva az álcázott és nem álcázott homoszexuális propaganda. Ezen felül a párt szigorú kritériumokhoz kötné, hogy ki vehetne részt a gyermekek szexuális felvilágosításában. Dúró Dóra helyesen nevezte, hogy a Nemzeti Alaptanterv részét képezi a családi életre nevelés. A politikus úgy véli, a családiok állapota még mindig nagyon rossza a társadalomban.

A Mi Hazánk Mozgalom politikusának vitapartnere, Ungár Péter egyetért azzal ,hogy a gyermeknek kell lennie a családtámogatási rendszer középpontjában, ezért támogatta ő is a családvédelmi akciótervet, ugyanakkor meglátása szerint azok a gyermekek, akik élettársi kapcsolatba születnek, vagy egyedülálló szülő neveli őket, azoknak nagyobb anyagi támogatást kell nyújtani, mert mint azt leszögezte, sem a Dúró Dóra, sem Szarvas Szilveszter műsorvezető, sem pedig A Fidesz nem mondhatja meg két szülőnek, hogy neveljen gyermeket.

Az LMP politikusa szerint a házasság intézménye nem szabadna, hogy többlettámogatást jelentsen. Kopp Mária kutatásaira hivatkozva Dúró Dóra kiemelte, a házasság intézménye a gyermekekre pozitív hatással van, a gyerekek stabilabb pszichés állapotban vannak.

Ungár Péter szerint közte és a politikusnő között abban van a vita, hogy a Mi Hazánk állítja, a „normalitás pártján állnak”. Az LMP országgyűlési képviselője szerint a Mi Hazánk azt csinálja, mint az SZDSZ, beimportál nyugati példákat „szörnyű dolgokról, amihez senkinek semmi köze sincs”. Ungár szerint Melegség és megismerés érzékenyítő program nem egy szexuális felvilágosítási program.

Szarvas Szilveszter felvetésére, hogy a lappangó homoszexuális propaganda gond-e, Ungár Péter leszögezte: nincs ilyen propaganda. Nem ért egyet a kijelentéssel Dúró Dóra, aki szerint igenis létező problémáról van szó.

Az LMP képviselője szerint vitapartnere pártpolitikai érdekek miatt homofób indulatokat kíván felverni, pedig inkább arról kellene beszélni, hogy a Fidesz-kormány kilencedik évében, miért nincs szexuális nevelés például arról, hogy a pornográfia nem a szexualitást mutatja be.

Teljes adás:

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!