2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Újabb elmarasztalásra készített jelentés

A magyar kormányt bíráló jelentést mutattak be Brüsszelben. A Hír TV Plusz-mínusz című műsorában a pénteki adásokhoz megszokottan G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke elemezte a kialakult helyzetet, a műsorvezető M. Dobos Marianne vendégeként.

A Sargentini-jelentés után a közelmúltban jelent meg a „Háttal Európának” elnevezéső, az Oktatói Hálózat által készített újabb jelentés.

„Mi a műfaj? Jelentés. Ironizálhatnék, hogy nagy hagyományai vannak ennek a baloldali kultúrkörben. Szinte apáról fiúra száll ez a családi hagyomány. Tehát ebben a műfajban a baloldal nagyon jó. Nem ez az egyetlen példa, amit említhetnénk, mondjuk az elmúlt tíz évből, amikor jelentést készítenek az Orbán-kormány valamilyen tevékenységéről és ezt Európa valamilyen színpadán megvitatják, azzal a céllal, hogy Magyarországot elítéljék. A jelentésnek nem az a célja, hogy elolvassák, hanem hogy a végén szülessen egy ítélet, amelyben elmarasztalják a jogállamiságért, demokratikus viszonyokért és isten tudja miért még Magyarországot.”

- fogalmazott G. Fodor Gábor már a műsor kezdetén.

További következtetésként fogalmazta meg a Századvég Alapítvány elnöke, hogy ez az egész eljárás egyfajta dramaturgiát követ. Leadnak egy jelentést, amely elmarasztaló gondolatokat, mondatokat tartalmaz. megvitatják, az illetékes fórum hoz egy döntést, amit a sajtóban megírnak. Ez visszajön ide, majd a külföldön megírt elítélő publicisztikákat használja fel a baloldali magyar média, mint egyfajta mértékadó véleményt. Ezzel körbe is ért a történet.

„Nehogy azt higgyük, hogy ez egy ártatlan papír, egy ártatlan jelentés. Az a célja, hogy változást érjenek el.”

- hangsúlyozta G. Fodor Gábor.

Ami az ilyen és ehhez hasonló jelentések kialakulását illeti, M. Dobos Marianne és G. Fodor Gábor ezzel kapcsolatban is több mindent megfogalmazott.

G. Fodor Gábor emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány az országot és azt az egyértelmű többséget képviseli, mely nem pusztán rá szavazott, de fel is hatalmazta az ország kormányzására.

„Akitől a felhatalmazást kapja a kormány, azzal kommunikál, azzal egyeztet. A felhatalmazás megerősítését kéri, kíváncsi a véleményükre. Szerintem ez eddig működik. Működött a rezsicsökkentés kérdésében, működött a migráció kérdésében is és folytathatnánk.”

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!