2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Újabb elmarasztalásra készített jelentés

A magyar kormányt bíráló jelentést mutattak be Brüsszelben. A Hír TV Plusz-mínusz című műsorában a pénteki adásokhoz megszokottan G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke elemezte a kialakult helyzetet, a műsorvezető M. Dobos Marianne vendégeként.

  • Plusz-mínusz: Újabb elmarasztalásra készített jelentés

A Sargentini-jelentés után a közelmúltban jelent meg a „Háttal Európának” elnevezéső, az Oktatói Hálózat által készített újabb jelentés.

„Mi a műfaj? Jelentés. Ironizálhatnék, hogy nagy hagyományai vannak ennek a baloldali kultúrkörben. Szinte apáról fiúra száll ez a családi hagyomány. Tehát ebben a műfajban a baloldal nagyon jó. Nem ez az egyetlen példa, amit említhetnénk, mondjuk az elmúlt tíz évből, amikor jelentést készítenek az Orbán-kormány valamilyen tevékenységéről és ezt Európa valamilyen színpadán megvitatják, azzal a céllal, hogy Magyarországot elítéljék. A jelentésnek nem az a célja, hogy elolvassák, hanem hogy a végén szülessen egy ítélet, amelyben elmarasztalják a jogállamiságért, demokratikus viszonyokért és isten tudja miért még Magyarországot.”

- fogalmazott G. Fodor Gábor már a műsor kezdetén.

További következtetésként fogalmazta meg a Századvég Alapítvány elnöke, hogy ez az egész eljárás egyfajta dramaturgiát követ. Leadnak egy jelentést, amely elmarasztaló gondolatokat, mondatokat tartalmaz. megvitatják, az illetékes fórum hoz egy döntést, amit a sajtóban megírnak. Ez visszajön ide, majd a külföldön megírt elítélő publicisztikákat használja fel a baloldali magyar média, mint egyfajta mértékadó véleményt. Ezzel körbe is ért a történet.

„Nehogy azt higgyük, hogy ez egy ártatlan papír, egy ártatlan jelentés. Az a célja, hogy változást érjenek el.”

- hangsúlyozta G. Fodor Gábor.

Ami az ilyen és ehhez hasonló jelentések kialakulását illeti, M. Dobos Marianne és G. Fodor Gábor ezzel kapcsolatban is több mindent megfogalmazott.

G. Fodor Gábor emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány az országot és azt az egyértelmű többséget képviseli, mely nem pusztán rá szavazott, de fel is hatalmazta az ország kormányzására.

„Akitől a felhatalmazást kapja a kormány, azzal kommunikál, azzal egyeztet. A felhatalmazás megerősítését kéri, kíváncsi a véleményükre. Szerintem ez eddig működik. Működött a rezsicsökkentés kérdésében, működött a migráció kérdésében is és folytathatnánk.”

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!