2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Szemben a kampányígéretekkel

A politikai vitaműsorban Virág Andrea a Republikon Intézet stratégiai igazgatója és Farkas Őrs politikai elemző voltak Szarvas Szilveszter vendégei.

  • Plusz-mínusz: Szemben a kampányígéretekkel

Lassan két hónapja mondhatja magát főpolgármesternek Karácsony Gergely, akinek a kampányban a legfontosabb ígérete a stadionstop volt, továbbá Budapesti egészségügyi fejlesztése. Ehhez képest pont az ellenkezője történt. A fővárosi közgyűlés döntött az atlétikai világbajnokág megrendezéséről, de nem támogatta a dél-budai kórház megépítését.

Virág Andrea úgy véli, lehet másként interpretálni azokat a döntéseket, amelyek az elmúlt időszakban születtek:

„A Fővárosi Közgyűlés nem arról döntött, hogy támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését, hanem arról, hogy bizonyos feltételek teljesülése mellett támogatja ennek az atlétikai világbajnokságnak a megrendezését. Ebben az egyik pont éppen az, hogy az állam szánjon a következő öt évben ötven milliárd forintot a budapesti alap betegellátás fejlesztésére. Ennyiben az egészségügyi szempontok érvényesülnek. A szuperkórház kapcsán egyáltalán nem az történik, hogy a fővárosi közgyűlés ne támogatná ennek a kórháznak a megépítését. Arról még lesz vita, hogy ez pontosan hol, milyen körülmények között épüljön meg.”

Farkas Őrs másként látja a fővárosi közgyűlés döntéseit:

„Ne korlátozzuk kizárólag az atlétikai csarnokra ezt a stadion kérdést. A kispesti honvédnak konkrétan a stadionjára nagyjából a választást követő másfél héten belül mondta azt Gajda Péter a kerület polgármestere, hogy ő ezt támogatja, és arra fogja kérni a fővárosi közgyűlést, hogy ne gördítsen akadályt a honvéd stadion elé, ez megtörtént. Ezt követően a kézilabda aréna, amely Ferencvárosban készül, és aminek a kampány során Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely közösen tartott sajtótájékoztatót, hogy egészen biztosan nem fogják engedélyezni, hogy bármiféle stadion épüljön, oda Baranyi Krisztina kérte utána és támogatását fejezte ki a főváros felé, ez is megvalósul.”

Teljes műsor: 

HírTV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

170 ezer fővel növeli a fegyveres erők létszámát Oroszország

170 ezer fővel növeli a fegyveres erők létszámát Oroszország

Mintegy 170 ezer fővel növeli a fegyveres erők létszámát Oroszország. A Kreml honlapján pénteken közzétett rendelet szerint, az eddigi 2 millió 30 ezerről 2 millió 200 ezer főre nő hadsereg állománya, ebből egymillió 300 ezer a katona – számolt be a TASZSZ orosz hírügynökség.
Zsuzsi asztala: Kecskelak Szentistvánbaksáron + videó

Zsuzsi asztala: Kecskelak Szentistvánbaksáron + videó

A Zsuzsi asztala legújabb adásában a műsorvezető, György-Horváth Zsuzsi Szentistvánbaksára látogat el a Vizi családhoz. Megnézheti mi a kecskék egyik kedvenc eledele, ennek begyűjtésében is komoly szerepet vállal.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!