2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Politikai alkuk mentén kényszerből kötnek szövetséget az ellenzékben

Döbbenetes erejű hangfelvételen vall Karácsony Gergely az ellenzékről és az MSZP-ről, amelynek akár büntetőjogi következménye is lehet, a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában Farkas Örs, politikai elemző és Vasali Zoltán, az Idea Intézet elemzője vitatják meg a témát.

  • Plusz-mínusz: Politikai alkuk mentén kényszerből kötnek szövetséget az ellenzékben

A hangfelvétel, amely ma napvilágot látott az egész választási kampányt befolyásolhatja, hiszen Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt meglehetősen erős mondatokat mond a kiszivárgott anyagon, olyanokat amelyek akár az egész összefogást befolyásolhatják.

Az talán tény, hogy a szimpátia nélküli szavazókat nem fogja Karácsony Gergely ezzel maga mögé állítani. – jegyezte meg Szarvas Szilveszter, műsorvezető.

Alapvetően a hangfelvételnek, amiről valószínűleg sokan majd csak az elkövetkező napokban, illetve annak vonatkozásairól csak az elkövetkező napokban fognak értesülni, hatását a választói preferenciákra idővel fejti majd ki. Ugyanakkor két dologra mutat rá az egész, az egyik az, hogy a baloldalon még, legalábbis módszereit tekintve, ha szereplői változtak is, a klasszikus 90-es évekbeli, uram-bátyám politikai elemek még mindig jelen vannak. Ezt Karácsony Gergely többekhez is köti, név szerint is említi a szereplőket, elsősorban Zuglóhoz és Tóth Csabához kapcsolódóan. Azok a módszerek, amiket ő mond, akár a fenyegetését illetően vagy akár a kerületi ügyeket illetően, ezek klasszikusan 90-es évekbeli lépések. Még egy dologra enged következtetni, hogy azért az a fajta együttműködés, amit sokan mondtunk, hogy recseg-ropog, nem csak a fővárosban, hanem országos szinten nyilvánvalóan látszik, hogy egy erőltetett, izzadság szagú összefogás, ahol a különböző szereplők nyilván politikai alkuk mentén, kényszerből kötnek szövetséget, de alapvetően a színfalak mögött ugyanúgy gondolkodnak egymásról, mint ahogy tették azt évekkel ezelőtt.

-          mondta Farkas Örs, politikai elemző.

 

Azért, ha valakinek a családját megfenyegetik azt nem abba a kategóriába sorolnám, hogy uram-bátyám kapcsolat. Azt pedig eddig is lehetett tudni, hogy ez egy nehezen összehozott ellenzéki együttműködés, ebben talán egyetértünk, az, hogy Karácsony kit tart a saját csapatán belül esélyesnek vagy esélytelennek talán még erre is lehetett volna ilyen téren korábban is fogadni. Értem, ha ezt valaki kimondja egy diszkrét beszéd szituációba annak van jelentősége, de meglepőnek semmiképp nem nevezném.

-          mondta Vasali Zoltán, az Idea Intézet elemzője.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!