2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve 03:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Óriási csalódás a magyar ellenzéknek a Merkel-Orbán találkozó sikere

Orbán Viktor Berlinben lobbizott Magyarországért, a Jobbik újpesti képviselőjét rasszista bűncselekmény miatt első fokon felfüggesztett börtönre ítélték, Márki-Zay Péter pedig ellenzéki médiát építene. Ezek a Plusz-mínusz mai témái, Kis Kornélia vendégei pedig Kovács András az origo.hu és Kósa András a Népszava újságírója.

  • Plusz-mínusz: Óriási csalódás a magyar ellenzéknek a Merkel-Orbán találkozó sikere

 

Hétfőn Orbán Viktor Berlinben tárgyalt a német kancellárral, ahol Angela Merkel dicsérte a magyar gazdaságot. A műsorvezető a felvezetőt követően elsőként arra volt kíváncsi vendégei hogyan értékelték a találkozót? 

Magyar szempontból egyértelműen sikeres volt, a magyar ellenzék szempontjából pedig egy óriási csalódás. Angela Merkel már másodszor erősítette meg, hogy a magyar gazdaságpolitika helyes, az uniós pénzek felhasználása rendben van. Emellett Merkel és Orbán is bizakodó volt, hogy sikerül egy olyan megoldást találni, ami Magyarország és Németország számára is elfogadható lesz.

- fejtette ki véleményét Kovács András. 

Csalódás volt az ellenzéknek a tegnapi találkozó? - intézte kérdését a műsorvezető Kósa András felé. 

Annak csalódás, aki irreális várakozásokkal tekintett a találkozó elé, Angela Merkelről lehet tudni, hogy még akkor sem bírálta nyíltan Orbán Viktort, amikor a magyar-német kapcsolatok a mostaninál sokkal hűvösebbek voltak. Ráadásul a magyar kormány egy olyan gazdasági környezetet teremtet, ahol a német és a többi külföldi multi is lubickolhat.

- reagált a Népszava újságírója. 

A műsor második részében a Plusz-mínusz vendégei véleményezték Szabó Balázs esetét, újpest jobbikos képviselőjét első fokon két év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság, mert tunéziai turistákat vert meg. Emellett kitértek Márki-Zay ötletére is, aki ellenzéki MTI-t, hírügynökséget szeretne létrehozni.

Teljes adás: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!