2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

20 éves a Hír TV

Következik:

Európai Híradó 03:40

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Nem tudni a Momentum önálló erőként lép-e fel 2022-ben

A Hír TV vitaműsorában többek között szó esett arról, hogy a Republikon Intézet kutatásából kiderült, hogy a fővárosban messze legtöbben a Fideszt támogatják. De Trombitás Kristóf műsorvezető nem mehetett el szó nélkül vendégeivel, Nagy Attila Tiborral és Erdélyi Rezső Krisztiánnal amellett sem, hogy az ország több településén széthullóban van az ellenzéki összefogás. Mindezeken túl ismét terítékre került Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltségének kérdése is.

  • Plusz-mínusz: Nem tudni a Momentum önálló erőként lép-e fel 2022-ben

A Republikon Intézet legfrissebb felmérése szerint a fővárosban a biztos pártszavazók 40 százaléka a Fideszt támogatja, a kormánypártot 18 százalékkal a Momentum követi, a harmadik a DK 14 százalékkal, a Kutyapárt és az MSZP egyaránt 6-6 százalékon áll, a Jobbik 5, a Párbeszéd 4, az LMP 3, a Mi Hazánk pedig 1 százalékon áll – vezette fel az első témát Trombitás Kristóf műsorvezető.

Erdélyi Rezső Krisztián, a Nézőpont elemzője a legfrissebb adatokkal kapcsolatban azt a megjegyzést tette, hogy

a Fidesz úgy volt képes vezetőpozícióra törni a fővárosban, hogy egy kritikus ellenzéki többséggel kell többek között a közgyűlésben is szembe néznie. De az elemző szerint nem szabad elmenni szó nélkül a Momentum második helye mellett sem.

Erdélyi Rezső Krisztián ezekhez az adatokhoz azt is hozzáfűzte, hogy a Nézőpont Intézet felmérése ugyancsak azt hozta ki, hogy a Momentum a legerősebb ellenzéki párttá vált az utóbbi időben.

Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője bár nem tagadta a Fidesz vezető szerepét, viszont felhívta arra a figyelmet, hogyha az ellenzéki tömb összefogna, akkor Budapest szinte valamennyi választókerületében nyerni tudna. Nagy Attila Tibor kitért arra is, hogy az MSZP jelentősen meggyengült a fővárosban is, pedig korábban fontos pozíciót töltött be. Az elemző szerint az MSZP szavazói átvándoroltak a DK-hoz, míg a fiatal, liberális szemléletű városiakat a Momentum tudta hatékonyan megszólítani.

Erdélyi Rezső Krisztián

a Momentummal kapcsolatban azt a megjegyzést tette, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy a párt képes lesz-e a fiatalokon kívül más korcsoportokból is megszólítani bizonytalanokat vagy számukra ez a támogatottság az üvegplafon.

Az is kérdés, hogy 2022-ben önállóan mérettetik-e meg magukat vagy egy összefogás részeként – tette hozzá az elhangzottakhoz az elemző.

Nagy Attila Tibor arról is beszélt, hogy a fővárosban kulturális és oktatási kérdések is hozzájárulnak a kormánykritikus hangok felerősödéséhez, elég csak a Színház- és Filmművészeti Egyetem vagy a CEU ügyére gondolni.

A vendégek a gödi ellenzéki összefogás széthullását elemezték bővebben. Abban mindketten egyetértettek, hogy a kivagyiság és a „ki, ha én nem” mentalitás károkat tud okozni az ellenzéki együttműködésen belül. A témában Erdélyi Rezső Krisztián azt a kérdést tette fel, hogy az ellenzéki jelöltek, majd koalíciók kialakítása során mi játszotta a nagyobb szerepet: az, hogy integratív személyiségeket válasszanak be vagy az, hogy mindegy ki kerül be, csak leváltsák a kormánypárt jelöltjeit. Nagy Attila Tibor ehhez annyit fűzött hozzá, hogy eddig csak pár városból érkeztek olyan hírek, hogy recseg-ropog az ellenzéki összefogás, és kihangsúlyozta azt, hogy több pártot egybetartani nem kis feladat.

A műsor utolsó témájaként Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely ellenzéki polgármesterének miniszterelnök-jelölti bejelentkezését vették górcső alá. Nagy Attila Tibor furcsának találta ez a momentumot.

Márki-Zayt bizonytalannak ítélte meg, és kiemelte, hogy a személye körül túl sok a konfliktus, túl sokat pereskedik és rengeteg veszekedés övezi az ő polgármesteri működését.

Miniszterelnök-jelöltségre inkább való egy olyan politikus, aki kevésbé ossza meg az ellenzéki közeget. Az elemző szerint az sem szerencsés, hogy az egész országra úgy tekint, mint, amit elönt a korrupció.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

Kamerun legyőzte Brazíliát, mégsem jutott tovább

A brazil válogatott 1-0-ra kikapott a kameruni csapattól pénteken a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának harmadik fordulójában, de így is csoportgyőztesként jutott nyolcaddöntőbe, míg az afrikai gárda sikere ellenére búcsúzott.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!