2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Mit mutat az ellenzéki viselkedés?

Mutatja-e a "magára találás" jeleit a hazai ellenzék, képesek lennének-e összefogva az ország kormányzásra és milyen tanulságokat lehet leszűrni az önkormányzati választás óta eltelt száz nap alapján? Erről volt szó ma a HírTV Plusz-mínusz című műsorában. A stúdióban Nagy Attila Tibor politikai elemző és Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője beszélgettek.

  • Plusz-mínusz: Mit mutat az ellenzéki viselkedés?

Fekete-Győr András szerint a választók kiemelték a DK-t és a Momentumot, így a 2020-as választáson már ez a két párt fogja meghatározni az ellenzéket. 

„Azt gondolom, hogy nem csoda, hogy Fekete-Győr András így nyilatkozik. Minden szentnek, illetve pártelnöknek maga felé hajlik a keze. tehát most a Fekete-Győr-féle Momentum van pozícióban meg a DK, tehát nem csoda, hogy azt mondja, hogy tessék a nagyobb pártokra szavazni, mert saját magát látja. Az viszont kétségtelen, hogy a Fidesz-féle többség alkotott választási rendszer is azért afelé készteti az ellenzéki pártokat, hogy egyfajta tömörülés legyen”

- vélekedett Nagy Attila Tibor politikai elemző.

„Olvasgatva itt ezeket a különböző ellenzéki állásfoglalásokat évzárás és évkezdés kapcsán és persze a holdudvar, tehát a magukat meghatározónak vagy véleményvezérnek gondoló kormányellenes, avagy ellenzéki gondolatoknak az utóbbi hetekben valóban optimista hangját én azt gondolom, hogy kicsit azért túlzott. Azért 2010 és 2014 között majd 2014 és 2018 között félidőben, hasonló hangokat hallottunk. Általában valami választási részsikerhez kapcsolódóan mindig nagy volt a felbuzdulás az ellenzéki oldalon, hogy „Na most aztán eltöröljük az Orbán-kormányt és ez a vég kezdete” és aztán mindig kétharmad érkezett. Tehát én azért óva inteném a hurrá optimista ellenzéket”

- mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Leállítja a magyar baloldal támogatását a Soros-hálózat?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!