2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Már nem meglepő, hogy a baloldal máshogy értelmezi a történelmet

Nem kommentálta, csak László Imre közleményét visszhangozta a főváros azzal kapcsolatban, hogy a DK-s Újbudai polgármester Hitler teljesítményét dicsérte. A HírTV-t korábban épp Karácsony Gergely vádolta náci mosdatással, ezért bojkottálja is a csatornát. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerint László Imrének távoznia kell a közéletből.

  • Plusz-mínusz: Már nem meglepő, hogy a baloldal máshogy értelmezi a történelmet

„Én valahogy már nem vagyok meglepődve, amikor azt tapasztalom, hogy baloldali ellenzéki politikusok bizonyos történelmi tényeket megpróbálnak máshogy értelmezni, mint ahogy azok egyébként megtörténtek. Félreértés ne essék László Imre kapcsán a bocsánatkérés ténye természetes rendben van, ahogy egy felelős polgármesternek ezért bocsánatot is kell kérnie. Ami itt egy jóval mélyebb és bonyolultabb probléma, (…)  hogy azt elfelejti megemlíteni a doktori címmel rendelkező polgármester, hogy egyébként Adolf Hitler 1933-tól 38-ig ágyazott meg annak a politikai rendszernek, amelyet tulajdonképpen 38-at követően sikerült stabilizálnia”

- mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője.

„Ugyan 38-ban a Time Magazin címlapjára került Hitler, de nem azért, amit László Imre idézett. A Time Magazin címlapjára azért kerülnek emberek ma is, mert a legfontosabbak abban az évben, nem azért, mert a legpozitívabb a teljesítményük, hanem azért, mert valamilyen szempontból az adott év meghatározó figurái. (…) 38-ban egész bizonyos, hogy meghatározó figurája volt a világpolitikának, szomorúan kell ezt jelezni”

- fogalmazott Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!