2021. június 22.,
kedd, Paulina napja

Plusz-mínusz: Már nem meglepő, hogy a baloldal máshogy értelmezi a történelmet

2020. június 29., hétfő 18:13

Nem kommentálta, csak László Imre közleményét visszhangozta a főváros azzal kapcsolatban, hogy a DK-s Újbudai polgármester Hitler teljesítményét dicsérte. A HírTV-t korábban épp Karácsony Gergely vádolta náci mosdatással, ezért bojkottálja is a csatornát. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerint László Imrének távoznia kell a közéletből.

„Én valahogy már nem vagyok meglepődve, amikor azt tapasztalom, hogy baloldali ellenzéki politikusok bizonyos történelmi tényeket megpróbálnak máshogy értelmezni, mint ahogy azok egyébként megtörténtek. Félreértés ne essék László Imre kapcsán a bocsánatkérés ténye természetes rendben van, ahogy egy felelős polgármesternek ezért bocsánatot is kell kérnie. Ami itt egy jóval mélyebb és bonyolultabb probléma, (…)  hogy azt elfelejti megemlíteni a doktori címmel rendelkező polgármester, hogy egyébként Adolf Hitler 1933-tól 38-ig ágyazott meg annak a politikai rendszernek, amelyet tulajdonképpen 38-at követően sikerült stabilizálnia”

- mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője.

„Ugyan 38-ban a Time Magazin címlapjára került Hitler, de nem azért, amit László Imre idézett. A Time Magazin címlapjára azért kerülnek emberek ma is, mert a legfontosabbak abban az évben, nem azért, mert a legpozitívabb a teljesítményük, hanem azért, mert valamilyen szempontból az adott év meghatározó figurái. (…) 38-ban egész bizonyos, hogy meghatározó figurája volt a világpolitikának, szomorúan kell ezt jelezni”

- fogalmazott Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Teljes adás:

HírTV