2020. november 28.,
szombat, Stefánia napja

Plusz-mínusz: Lábbal tiporják a sajtószabadságot az ellenzékiek

Hír TV

2020. szeptember 2., szerda 17:55

A Hír TV mai Plusz-mínusz című műsorában fogalkoztak Bíró László „futásával”, az színművészetisek megosztó akciójával, valamint a DK valamint Gyurcsányék polgárriogató kommunikációja is terítékre került. Minderről Csuhaj Ildikó és Deák Dániel vitatkoztak. A műsorvezető Trombitás Kristóf volt.

Elmenekült a Hír TV kérdései elől az antiszemita botrányba keveredett jobbikos képviselő. Bíró László a választási kampánya miatt volt Tiszaújvárosban. Stábunk azt szerette volna megtudni, hogy korábban miért nevezte a fővárost Judapestnek, és mit értetett a kijelentés alatt. De azt is szerették volna tőle megtudni, hogy antiszemitának tarja-e magát, az összellenzéki képviselőjelölt azonban válasz nélkül tovább ment. Mit üzennek ezek a tettek a választóknak? Nem teszik a jelöltet nevetségessé, komolytalanná – tette fel a kérdést Trombitás Kristóf műsorvezető a vendégeknek.

Nem a programjáról kérdezték, ez a kampányának és a politikusi életszakaszának a legkellemetlenebb kérdése, ráadásul ez nemcsak neki kellemetlen, hanem az őt támogató pártoknak is. Hiszen Bíró László valóban rasszista és antiszemita kijelentéseket tett és posztolt, de erre az őt támogató pártok azt mondták, hogy elfogadják a bocsánatkérését – mutatott rá Csuhaj Ildikó. Az ATV főmunkatársa azt is megemlítette, hogy az ellenzék közös jelöltje korábban arról is nyilatkozott, hogy a 2018-as országgyűlési választások után apátiába esett.

Erre Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője úgy reagált, hogy a fejlett Nyugaton, például Németországban egy ilyen mondatért a rendőrség már kopogtatott volna a politikus ajtaján. Deák Dániel arra is felhívta a figyelmet, hogy

az ellenzéki politikusok lábbal tiporják a sajtószabadságot azóta, hogy nyeregben érzik magukat. A tavalyi önkormányzati választás óta azt tapasztalhatjuk, hogy ellenzéki képviselők, tisztségviselők, élükön Karácsony Gergellyel nem nyilatkoznak a velük kritikus sajtótermékeknek.

Bár azzal kürtölik teli a nemzetközi sajtót, hogy itthon nincs sajtószabadság, viszont mikor nyilatkozhatnának, akkor inkább elmenekülnek. Erre volt példa Gurmai Zita futása is – emlékeztetett az elemző.

A műsor második felében górcső alá vették a színművészetisek egyetemfoglalását és követeléseiket is.

Teljes adás:

Hír TV