2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Karácsonyék talicskával hordják az emberek adóját a haveroknak

Még áprilisban jelentette be Karácsony Gergely, hogy saját forrásból, koronavírus teszteket vásárol a főváros. A pénzt Soros Györgytől kapták, aki végül több mint egymillió dollárt utalt a balliberális városvezetés számlájára. Informátor című oknyomozó műsorunk megtudta, hogy Karácsonyék a piaci ár több mint dupláját fizették a koronavírus-tesztekért.

  • Plusz-mínusz: Karácsonyék talicskával hordják az emberek adóját a haveroknak

„Székely Tamás, volt egészségügyi miniszter cége is közreműködött mindebben. Viszont Karácsonyék 1-2 dolgot hangsúlyoztak, amikor a riport megjelent a HírTV-ben. Egyrészt, hogy ezek alapítványi pénzek voltak, a Soros Nyílt Társadalom Alapítványától kapták, másrészt pedig, hogy a közbeszerzési hatóság március 27-én mindent rendben talált, hiszen ők közbeszerzési eljárásban bonyolították le mindezt. Nem volt nyílt kiírás, meghívásos tárgyalások voltak. Szerintük ez rendben volt és arra hivatkoztak, hogy a járvány idején nagyon nehezen lehetett maszkokat beszerezni. (…) A sebészeti maszk 300-500 forintos beszerzési áron volt és az FFP2-es maszkot ők 850 forintért vásárolták”

- mondta Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa.

„Senki nem vitatja, hogy ez jogilag rendben van, itt szerintem a hangsúly azon van, hogy ismét haveri cégekhez juttattak nagyon sok forrást. Niedermüller Péterék kerületében sem kifogásolta jogilag azt senki, hogy Czeglédy Csabának 10 milliós szerződéseket adnak és így talicskázzák ki lényegében a DK holdudvarához a különböző adóforintokat. Itt sem a jogi szempont a lényeg, hanem a politikai oldal, márpedig az, hogy még egy ilyen válságos helyzetből is lényegében a baloldalnak a háttérországa gazdagodik nagyon komoly adóforintokból”

- fogalmazott Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Teljes adás:

HírTV

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!