2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Plusz-mínusz: Karácsonyék talicskával hordják az emberek adóját a haveroknak

2020. június 24., szerda 17:55

Még áprilisban jelentette be Karácsony Gergely, hogy saját forrásból, koronavírus teszteket vásárol a főváros. A pénzt Soros Györgytől kapták, aki végül több mint egymillió dollárt utalt a balliberális városvezetés számlájára. Informátor című oknyomozó műsorunk megtudta, hogy Karácsonyék a piaci ár több mint dupláját fizették a koronavírus-tesztekért.

„Székely Tamás, volt egészségügyi miniszter cége is közreműködött mindebben. Viszont Karácsonyék 1-2 dolgot hangsúlyoztak, amikor a riport megjelent a HírTV-ben. Egyrészt, hogy ezek alapítványi pénzek voltak, a Soros Nyílt Társadalom Alapítványától kapták, másrészt pedig, hogy a közbeszerzési hatóság március 27-én mindent rendben talált, hiszen ők közbeszerzési eljárásban bonyolították le mindezt. Nem volt nyílt kiírás, meghívásos tárgyalások voltak. Szerintük ez rendben volt és arra hivatkoztak, hogy a járvány idején nagyon nehezen lehetett maszkokat beszerezni. (…) A sebészeti maszk 300-500 forintos beszerzési áron volt és az FFP2-es maszkot ők 850 forintért vásárolták”

- mondta Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa.

„Senki nem vitatja, hogy ez jogilag rendben van, itt szerintem a hangsúly azon van, hogy ismét haveri cégekhez juttattak nagyon sok forrást. Niedermüller Péterék kerületében sem kifogásolta jogilag azt senki, hogy Czeglédy Csabának 10 milliós szerződéseket adnak és így talicskázzák ki lényegében a DK holdudvarához a különböző adóforintokat. Itt sem a jogi szempont a lényeg, hanem a politikai oldal, márpedig az, hogy még egy ilyen válságos helyzetből is lényegében a baloldalnak a háttérországa gazdagodik nagyon komoly adóforintokból”

- fogalmazott Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Teljes adás:

HírTV