2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Karácsony zárkózna fel Dobrev Klára és Jakab Péter mellé a demagógia versenyben

Elkezdődött az új tanév és mindenki arra számított, hogy a fővárosban csak fokozódni fog a közlekedési káosz. A Plusz-mínusz vendégei Kósa András, a Népszava újságírója és Kovács András, az Origo újságírója. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

  • Plusz-mínusz: Karácsony zárkózna fel Dobrev Klára és Jakab Péter mellé a demagógia versenyben

A helyzetet nehezíti, hogy a Fidesz által közel egy évtizedig csak halogatott és késleltetett nagyberuházásokat mi most vagyunk kénytelenek megcsinálni, ami szükségszerűen átmeneti nehézségekkel, a forgalom korlátozásával jár. Ezeknek a nagyberuházásoknak már rég el kellett volna készülniük, és soha nem szabadott volna így egymásra csúszniuk – magyarázkodott a jelenlegi állapotok miatt Karácsony Gergely főpolgármester.

Kovács András szerint ez a stílus már régóta ismert és

Gál J. Zoltán juthat eszünkbe, legyen szó akár nyelvhasználatról, vagy ahogy egymást követik a szavak, így valószínűleg nem is Karácsony írta, sőt nem is ő tette ki a közösségi oldalra.

Mit nem csinált meg a Fidesz? Soha annyi fejlesztés nem volt Budapesten, mint abban a 10 évben és sikerült eltakarítani a Demszky-korszak romjait vagy annak egy jelentős részét – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött, Budapest nem akar a 2023-as atlétikai világbajnokság házigazda városa lenni, ha a Diákvárosnak szánt területet a kormányzat átadja a kínai egyetem fejlesztéséhez, illetve, ha nem gondoskodik az Egészséges Budapest Program folytatásáról, Kovács András elmondta,

az egész ügyben Karácsony legfőbb célja az volt, hogy valahogy felzárkózzon Dobrev Klára és Jakab Péter mellé a demagógia versenyben.

Kósa András szerint azzal, hogy a kormány felrúgta a fővárossal kötött megállapodást, majd „bűvészkedni” kezdett a számokkal. Hozzátette: A Fudan egész ügye a főváros megkerülésévelv történt és hiába mondja a kormány, hogy nem történt semmi, minimum rosszhiszeműséget fel lehet tételezni a kormány részéről.

Ha egy főváros nem szeretne egy ilyen rendezéshez hozzájárulni, akkor megnehezíteni meg tudja a szervezők és rendezők dolgát

– fűzte hozzá.

Teljes vita:

HírTV

 

 

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Az infláció egy közellenség

Vezércikk: Az infláció egy közellenség

Vajon a Nyugat miért akarja a saját életét nehezíteni Ukrajna kedvéért? Orbán Viktor szerint Magyarország a háború helyett a béke mellett kötelezte el magát, és ezt aligha érhetjük el azzal, ha Európa a saját gazdaságát gyengíti.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!