2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szinbád 22:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Iszonyatos szerencséje Európának, hogy védekeznek az országok

A Plusz-mínuszban az Afganisztánban kialakult helyzetet elemeztük: szó volt arról, hogy Románián keresztül lehet számítani egy esetleges új migránshullámra, de az afgán gazdaságról, a talibán geopolitikai lehetőségéről és az amerikai csapatkivonás kudarcáról is beszélgettünk. Pindroch Tamás műsorvezető vendégei: Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Breuer Péter, a Heti TV főszerkesztője.

  • Plusz-mínusz: Iszonyatos szerencséje Európának, hogy védekeznek az országok

- Magyarország felkészült egy esetleges migránshullámra?

-  Magyarország nemcsak felkészült, hanem elmegy azokért az emberekért, akik segítették a Magyar Honvédséget a küldetésben

- mondta Breuer Péter hozzátéve, hogy az a komoly probléma, hogy azok az ember, akik most menekülnek, az életüket próbálják megmenteni. Kérdés, hogy hogyan lehet majd kiszűrni a határokon a tényleges menekülteket.

- 2015-ben is ez játszódott le. Szírek jöttek menekültként, de sokan hozzájuk csatlakoztak - tette hozzá a műsorvezető.

- Magyarország fel van készülve, mert bőven volt rá idő. Nagyon fontos kérdés ez a készültséget illetően. Mint nem külső EU-határ, azt a feladatot, ami ránk van bízva, azt el tudjuk látni. Még nem indult el migránshullám, pillanatnyilag a külföldi követségek állományát mentik ki, viszik haza. Ezt követően, vagy ezzel párhuzamosan mennek azok, akik hosszú éveken keresztül kiszolgálták, segítették a különböző missziókat. Ebben vannak olyanok is, akik a magyar kontingenst segítették

- mutatott rá Kis-Benedek József.

Teljes műsor:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!