2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Három migránskártya elég egy terrorcselekményhez

A migrációnak a súlyát, a migráns bankkártyának pedig még a létezését is tagadta az Európai Bizottság. Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke és Farkas Örs politológus vitáztak a témáról a Plusz- mínusz című műsorban.

  • Plusz-mínusz: Három migránskártya elég egy terrorcselekményhez

Horn Gábor szerint Európa a migrációról szól, hiszen Európa egy nagy olvasztótégely és az volt mindig is. Szerinte ez az, ami segített kialakítani a magyar kultúra sokszínűségét is. Elhibázottnak és elfogadhatatlannak nevezte a magyar kormány álláspontját a migrációval kapcsolatban.

Farkas Örs elmondta, ezt a problémát nem a magyar kormány tette az asztalra, szerinte már régebb óta ismeretes, viszont az elmúlt években olyan mértékekig súlyosbodott, amivel már az Európai Unió összes országnak foglalkoznia kell. Úgy fogalmazott:
„Az európai kultúra sokszínűsége alatt nem azt értjük, hogy elvetve az elmúlt ezer évnek a tapasztalatait, nemet mondva a római, antik görög vagy akár a frank birodalom vagy akár a német római császárságnak az európai építő kultúrájára, egyszerűen az egészet a kukába dobva érkezik valami új, ami az egészet átfedi.”

Frankfurtban ma már 50% alatti az őshonos németeknek az aránya és az ottani kisebbségi gyermekvállalási kedv messze meghaladja a németet és elfogunk oda jutni, hogy Németországban, aki például mozgatórugója a bevándorlást támogató politikának, 2050-ra a saját országában kisebbségben lesz – mondta Farkas Örs.

Horn Gábor elismerte, hogy a tömeges migráció egy valódi probléma, azonban mivel ez egész európai közösséget érinti, aminek közös problémája a migráció, ezért ért egyet a kvóta rendszerrel, mely szerinte nem követelte volna meg, hogy Magyarországra települjenek a bevándorlók.

Jelenleg közel 50 ezer migráns tartózkodik a Görög határon, akik mindannyian Nyugat- Európa felé szeretnének jönni, csak egyelőre nem engedik őket az ottani hatóságok. Napi szinten csapnak össze a rendőrökkel és még a rétet is felgyújtották. A határon tartózkodó migránsok anonim migránsbankkártyát is kaptak, több száz euróval.

Horn Gábor szerint a migránskártya arra jó, hogy ne kelljen készpénzt adni az embereknek, hanem egyszerűbben, normálisan, bizonyos élelmiszerboltokban felhasználhatóan ezt a dolgot kezeljék. Úgy fogalmazott: „Ez olyan, mint amikor egy szegény faluban, az elektromos áram fizetését azt egy kártyával oldják meg, ami sokkal egyszerűbb, mint a készpénz, amit el lehet inni a kocsmában.”

Farkas Örs elmondta, ha három ilyen bankkártyán lévő pénzt összetesznek, két hónap után tökéletesen finanszírozható belőle egy helyben elkövetett terrorcselekmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!