2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Pajtakult

Következik:

Poltikai hobbista 04:00

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Három migránskártya elég egy terrorcselekményhez

A migrációnak a súlyát, a migráns bankkártyának pedig még a létezését is tagadta az Európai Bizottság. Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke és Farkas Örs politológus vitáztak a témáról a Plusz- mínusz című műsorban.

  • Plusz-mínusz: Három migránskártya elég egy terrorcselekményhez

Horn Gábor szerint Európa a migrációról szól, hiszen Európa egy nagy olvasztótégely és az volt mindig is. Szerinte ez az, ami segített kialakítani a magyar kultúra sokszínűségét is. Elhibázottnak és elfogadhatatlannak nevezte a magyar kormány álláspontját a migrációval kapcsolatban.

Farkas Örs elmondta, ezt a problémát nem a magyar kormány tette az asztalra, szerinte már régebb óta ismeretes, viszont az elmúlt években olyan mértékekig súlyosbodott, amivel már az Európai Unió összes országnak foglalkoznia kell. Úgy fogalmazott:
„Az európai kultúra sokszínűsége alatt nem azt értjük, hogy elvetve az elmúlt ezer évnek a tapasztalatait, nemet mondva a római, antik görög vagy akár a frank birodalom vagy akár a német római császárságnak az európai építő kultúrájára, egyszerűen az egészet a kukába dobva érkezik valami új, ami az egészet átfedi.”

Frankfurtban ma már 50% alatti az őshonos németeknek az aránya és az ottani kisebbségi gyermekvállalási kedv messze meghaladja a németet és elfogunk oda jutni, hogy Németországban, aki például mozgatórugója a bevándorlást támogató politikának, 2050-ra a saját országában kisebbségben lesz – mondta Farkas Örs.

Horn Gábor elismerte, hogy a tömeges migráció egy valódi probléma, azonban mivel ez egész európai közösséget érinti, aminek közös problémája a migráció, ezért ért egyet a kvóta rendszerrel, mely szerinte nem követelte volna meg, hogy Magyarországra települjenek a bevándorlók.

Jelenleg közel 50 ezer migráns tartózkodik a Görög határon, akik mindannyian Nyugat- Európa felé szeretnének jönni, csak egyelőre nem engedik őket az ottani hatóságok. Napi szinten csapnak össze a rendőrökkel és még a rétet is felgyújtották. A határon tartózkodó migránsok anonim migránsbankkártyát is kaptak, több száz euróval.

Horn Gábor szerint a migránskártya arra jó, hogy ne kelljen készpénzt adni az embereknek, hanem egyszerűbben, normálisan, bizonyos élelmiszerboltokban felhasználhatóan ezt a dolgot kezeljék. Úgy fogalmazott: „Ez olyan, mint amikor egy szegény faluban, az elektromos áram fizetését azt egy kártyával oldják meg, ami sokkal egyszerűbb, mint a készpénz, amit el lehet inni a kocsmában.”

Farkas Örs elmondta, ha három ilyen bankkártyán lévő pénzt összetesznek, két hónap után tökéletesen finanszírozható belőle egy helyben elkövetett terrorcselekmény.

 

További epizódok

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Plusz-mínusz: A terrorizmusnak nem lesz vége, amíg az okok léteznek, addig a terrorizmus is

Pindroch Tamás műsorvezető vendégei a Plusz-mínuszban Kis-Benedek József és Breuer Péter voltak. 2021. szeptember 10.
Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

Plusz-mínusz: Az ellenzéki pártoknak sokkal nagyobb önmérsékletet kellene tanúsítaniuk

A Plusz-mínusz csütörtöki vendégei Kósa András és Nagy Ervin voltak. 2021. szeptember 09.
Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

Plusz-mínusz: Létrejött egy meglehetősen amorf helyzet

A Plusz-mínusz vendégei Pulai András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 08.

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!