2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Plusz-mínusz: Ha Gyurcsány jót akarna, nem így reagált volna

2020. augusztus 4., kedd 17:55

Kitört a botrány a Színművészetin, mert Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója lett az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke. A mai adás vendégei Kálmán Attila és Kacsoh Dániel voltak.

Vidnyánszky Attila kinevezése sokaknál kiverte a biztosítékot, például Gyurcsány Ferencnél is, aki a parlamentben és a közösségi médiában is igen élesen fogalmazott.

„Az, hogy 2010 után volt egy elég erős rezsim váltás a Magyar Művészeti Akadémiától kezdve, most bezárólag a SZFE-ig, nagyon sok területen meg lehet nézni a Petőfi Irodalmi Múzeumtól kezdve, egyetemek, színházak élén van egy egyértelmű kultúrpolitikája a Fidesz kormánynak, ahol liberálisnak, baloldalinak mondott emberek helyére ültetnek olyan embereket, akik inkább jobboldaliak, konzervatívak. Ebből nyilván vannak különböző személyes és nem személyes gazdasági és nem gazdasági konfliktusok, amiknek aztán ilyen erős fogalmazások is lehetnek a kifutói”

- mondta Kálmán Attila, a 24.hu újságírója.

„Sosem hiszem, hogy valaha abba a pozícióba kerülök, hogy Gyurcsány Ferenc mellé állok egy vitában vagy meg fogom érteni valaha is, hogy mi jár Gyurcsány Ferenc agyában, de ha ő egyébként jót akart volna a Színművészeti Egyetemnek és azt gondolja, hogy ami most vele történik az rossz és segíteni akar, hogy ez ne így történjen, akkor ez a lehető legrosszabb forgatókönyv a részéről, hogy felhecceli a teljes ellenzéket és vagyonelkobzással meg ilyen elképesztő diktatórikus időket idéző kirohanásokkal fenyegeti meg az őt semmilyen formában nem fenyegető közéleti személyiségeket, művészeket”

- fogalmazott Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

Teljes beszélgetés:

HírTV