2020. május 27.,
szerda, Hella napja

Plusz-mínusz: Ez a választás a migrációról szólt

Hír TV

2019. május 30., csütörtök 22:55

A mandátumot szerző pártok közül a Fidesz félmillió szavazattal többet kapott, mint az ellenzéki pártok - fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel a Hír TV Plusz-mínusz című műsorában. A Nézőpont Csoport ügyvezetője hozzátette: Gyurcsány Ferenc mindig talál olyan mondatokat, melyek jól hangzanak és a saját hívei elhiszik.

Mráz Ágoston Sámuel kiemelte: azért vette át az ellenzéki sajtó azt az értelmezést, hogy egymillió szavazót veszített a Fidesz, mert Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján hangzott el.

Úgy gondolom, kellő nyugalommal ezeket a kijelentéseket el lehet intézni. Talán még reakcióra sem érdemesek

- fogalmazott. Hozzátette: a Fidesz az európai kontinens második legjobb eredményét érte el és az Európai Néppárt legsikeresebb pártja. Magyarországon megkérdőjelezhetetlenül egyértelmű eredmény született.

A 16 százalékos DK ne mondja azt az 52 százalékos Fidesznek, hogy kikapott

- jelentette ki.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, nem vitatkozna ezzel kapcsolatban, mert ő is úgy gondolja, hogy a Fidesz komoly eredményt ért el még akkor is, ha az erőforrások és az eszközök igénybevételének különbsége döbbenetes volt.

Ez az 52 százalék, különösen 9 év kormányzás után és úgy, hogy szerintem egy csomó minden rosszul megy az országban, mindenképp komoly siker. Ez annak a visszajelzése, hogy a Fidesznek van egy stabil, az ország felét kitevő valódi támogatottsága

- emelte ki.

Horn Gábor szerint ennek a támogatottságnak két oka van. Az egyik, hogy a magyar társadalom középosztálytól fölfelé való része, mely a politikailag aktívabb része a társadalomnak, tényleg jobban él, mint nyolc éve.

Van egy előrelépés az élethelyzetben. Azt látja a politikailag aktívabb közönség, hogy nekik jobb volt az elmúlt időszakban

- fogalmazott. Hozzátette: a másik pedig egy olyan politikai kommunikáció, melyet ő mélységesen elítél: a szerinte nem létező migránskérdés folyamatos napirenden tartása.

Azért az látszik, hogy az Unió többi országában, kivéve Olaszországban, ez nem működött úgy, mint itthon. Nem a migráció döntötte el ezt a választást.

Mráz Ágoston Sámuel ezzel szemben kiemelte: ez a választás igenis a migrációról szólt, melynek minden országban más árnyalata volt. A migráció nem csak a látható migránsokat jelenti, hanem azt is, hogy ki döntsön Európa jövőjéről, hogy szuverén államokban gondolkodunk vagy birodalomban. Brüsszel arra készült, hogy a migrációt támogató országokat megsegítse, ezzel szemben a szuverenisták azt mondták, hogy a pénzt a fejlesztésre és a felzárkóztatásra kell költeni.

Én abban biztos vagyok, hogy a történelem erre, mint a migrációról szóló európai parlamenti választásra fog emlékezni

- hangsúlyozta.

Hír TV