2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 09:05

Plusz-mínusz

Plusz-mínusz: Európában is egyedülálló családtámogatási rendszer van Magyarországon

Családok otthonteremtési kedvezménye, babaváró hitel, hitelelengedés. Csak néhány támogatási forma azok közül, amelyek bevezetésével a kormány az idei évtől támogatja a magyar családokat. Legutóbb december 1-jén szavazta meg az Országgyűlés a legújabb családtámogatásokat. A Plusz-mínusz vendégei december 24-én Kósa András, a Népszava újságírója és Kovács András, az Origo újságírója voltak. 

  • Plusz-mínusz: Európában is egyedülálló családtámogatási rendszer van Magyarországon

Mielőtt azonban belekezdünk a beszélgetésbe, nézzük, hogyan értékelte Novák Katalin a támogatásokat. A családokért felelős tárca nélküli miniszter arról beszélt, hogy január elsejétől Magyarország legnagyobb otthonteremtési programja indulhat el, amelynek az a célja, hogy az emberek minél jobb körülmények között tudják nevelni a gyerekeiket.

Tudtok Európában olyan országot mondani, ahol van a magyarhoz hasonló családtámogatási rendszer? – tette fel első kérdését vendégeinek a műsorvezető.

Elsőként Kovács András reagált:

"az európai országokban bizonyos részelemei megvannak. Ami nagyon nincs Európában, főleg a nyugati országokban az a CSOK és a lakáshoz való jutás támogatásának a különböző formái. Ott a bérlés felé tolják a fiatalokat."- tette hozzá az Origo újságírója.

 

 Az tény, hogy ennyire komplex program talán nincsen Európában sehol.

- ismerte el Kósa András a Népszava újságírója is. 

 Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!